Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Δουλειά με 490€ σε 400.000 νέους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρόγραμμα απασχόλησης σε δήμους για χρονικό διάστημα πέντε μηνών με αμοιβή 490 ευρώ τον μήνα για τους ανέργους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για όσους είναι κάτω των 25 ετών προβλέπει σχέδιο του ΟΑΕΔ που απευθύνεται σε 400.000 ανέργους οι οποίοι ζουν σε νοικοκυριά χωρίς ούτε έναν εργαζόμενο. Το πρόγραμμα υποβλήθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και προβλέπει και «κάλυψη» των εισφορών.

Το σχέδιο του ΟΑΕΔ εντάσσεται στην απόφαση των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη των οικογενειών, των οποίων όλα τα οικονομικά ενεργά μέλη είναι άνεργοι. Στη λήψη μέτρων για να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο της ανεργίας που έχει εκτιναχθεί στα επίπεδα ρεκόρ του 27% συμφωνεί και η τρόικα. Μάλιστα το θέμα της ανεργίας είναι από τα κρίσιμα ζητήματα που τέθηκαν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες.

Η πρόταση του ΟΑΕΔ μένει να αποφασισθεί και να περιληφθεί ενδεχομένως σε πακέτο ρυθμίσεων κατά της ανεργίας, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με ανακατανομή κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, η επιλογή των ανέργων θα γίνει με μοριοδότηση.

Οσοι ενταχθούν στο πρόγραμμα θα μπορούν να απασχοληθούν σε:

– Εργα κοινωφελούς χαρακτήρα, όπως διαμόρφωση και φροντίδα πάρκων και λοιπών έργων πρασίνου, αναδάσωση, δασοπροστασία και φύλαξη περιοχών υψηλού φυσικού κάλλους, καθαριότητα παράλιων περιοχών, καθαρισμοί και μικρές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε ρέματα, δράσεις διατήρησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς κ.λπ.

– Υπηρεσίες φροντίδας, μέριμνας ηλικιωμένων, ΑμεΑ και παιδιών κ.λπ.

– Κοινωνικές δράσεις, όπως κοινωνικά παντοπωλεία, συλλογή και διάθεση χρησιμοποιημένου ρουχισμού, ξενώνες αστέγων και κοινωνικά ιατρεία.

– Οδική ασφάλεια μαθητών, σίτιση σε ολοήμερα σχολεία φτωχών περιοχών.

Η ένταξη των ανέργων (υποχρεωτικά εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ, π. χ. ακόμη και αν είναι σύζυγοι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών) θα γίνεται με σύστημα μοριοδότησης με κριτήρια.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.