Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Κοινωνική ευθύνη από τις επιχειρήσεις ζητάει ο Σκορδάς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μήνυμα του υφυπουργού Ανάπτυξης για την Ημέρα του Καταναλωτή.

Ολοένα και πιο εντατικός γίνεται ο εποπτικός και ο ελεγκτικός ρόλο της Πολιτείας, όπως προκύπτει από το έργο όλων των δομών που ασχολούνται με αυτόν (Συνήγορος Καταναλωτή, Υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς, Επιτροπή Ανταγωνισμού, Συντονιστικό Κέντρο κατά του παρεμπορίου κλπ). Αυτό υπογράμμισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς, με αφορμή την Ημέρα του Καταναλωτή την Παρασκευή.

Επισημαίνοντας ότι η φετινή Ημέρα του Καταναλωτή εορτάζεται σε συνθήκες κρίσιμες για τον ίδιο, την ελληνική αγορά και οικονομία, για την ίδια την κοινωνική συνοχή, σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Σκορδάς τονίζει:

«Καθώς οι εποχές της αλόγιστης κι αμέριμνης κατανάλωσης, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί, οφείλουμε όλοι να αναδείξουμε την ιδιότητά μας ως καταναλωτή, σε εργαλείο ατομικής και κοινωνικής ευθύνης. Η κρίση τα αλλάζει όλα, μαζί και την αγοραστική μας συμπεριφορά. Σήμερα είναι πολύ πιο σημαντικό από άλλες εποχές να προβαίνουμε σε αγορές, που θα υπακούουν στα κριτήρια τα οποία θέτει ενώπιον μας η πραγματικότητα.

Σήμερα, πολλοί θα θυμηθούν τον καταναλωτή και θα σπεύσουν να του δηλώσουν συμπαράσταση και προστασία. Εκείνος όμως γνωρίζει ότι τα προβλήματά του δεν αντιμετωπίζονται με την αναπαραγωγή της μιζέριας, την καταστροφολογία και τις κούφιες, απατηλές υποσχέσεις, αλλά με τις θαρραλέες μεταρρυθμίσεις παντού. Η κυβέρνηση εργάζεται καθημερινά για τη βελτίωση των συνθηκών μέσα στις οποίες ο καταναλωτής ασκεί τα δικαιώματά του. Βελτιώνουμε τις συνθήκες λειτουργίας του ανταγωνισμού στην αγορά προς όφελος του καταναλωτή με την αναμόρφωση της αγορανομικής νομοθεσίας, την άρση κανονιστικών εμποδίων, με την απλοποίηση διαδικασιών κλπ.

Αυτή η προσπάθεια θα τελεσφορήσει μόνο αν και οι επιχειρήσεις επιδείξουν κοινωνική ευθύνη και παρέχουν υψηλής ποιότητας αγαθά στη χαμηλότερη δυνατή τιμή, συνεκτιμώντας τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει κάθε πολίτης αυτής της χώρας, προκειμένου να ξεπεράσουμε την κρίση και να μπούμε σε ένα νέο αναπτυξιακό κύκλο. Κάθε συναλλαγή, ειδικά στις μέρες μας είναι ανάγκη να συνιστά και μια ψήφο υπέρ της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Όπως έγραψε, άλλωστε, ο Καζαντζάκης, "ο μόνος τρόπος να σώσεις τον εαυτό σου, είναι να μάχεσαι για τους άλλους"».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.