Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δάσκαλοι και καθηγητές συμμετέχουν στη μεθαυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ, όπως ήδη έχουν ανακοινώσει οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Στην ανακοίνωση που είχαν εκδώσει από τις αρχές Φεβρουαρίου, οι καθηγητές τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της 20ής Φεβρουαρίου εναντίον των οικονομικών πολιτικών που εφαρμόζονται, οι οποίες -όπως σημειώνουν- εξαθλιώνουν τον κλάδο, καθώς η μείωση των αποδοχών των εκπαιδευτικών είναι πλέον σε δραματικά επίπεδα, αγγίζοντας το 45%.

Οι καθηγητές αναφέρονται και στην αξιολόγηση, εκφράζοντας την αντίθεσής τους, γιατί- όπως υποστηρίζουν- συνδέεται με αυτήν η μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών. Υποστηρίζουν, παράλληλα, ότι και «οι απολύσεις στο δημόσιο (με όποιο όνομα και να παρουσιάζονται) συνδέονται με την αξιολόγηση».

Τονίζουν, επίσης, ότι «στην παιδεία συνολικά, με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013, μειώνονται δραματικά οι ήδη χαμηλές, κρατικές δαπάνες (η μείωση, σε σχέση με το 2009, φτάνει το 33 %), ενώ προωθούνται νέες συγχωνεύσεις σχολείων, με κύριο στόχο τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) και τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ)».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.