Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Κοινωνικό ιατρείο στην Τρίπολη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρωτοβουλία της Πρόνοιας και του Δήμου.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το κοινωνικό ιατρείο του δήμου Τρίπολης, που στεγάζεται στον πρώτο όροφο του νέου δημαρχείου της πόλης.

Το κοινωνικό ιατρείο Τρίπολης δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Πρόνοιας του Δήμου και παίρνει σάρκα και οστά με την εθελοντική προσφορά υπηρεσιών δεκάδων γιατρών της πόλης, διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι δέχονται τους ανασφάλιστους ασθενείς σ' ένα πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο, κατόπιν τηλεφωνικών ραντεβού στα τηλέφωνα 2713-600418 και 2713-600417 και δηλώνοντας τι γιατρό χρειάζονται.

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος, υπεύθυνη Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου Τρίπολης, Μαρία Εικοσιδέκα, υπογράμμισε με δηλώσεις της, ότι ο δήμος Τριπόλεως προσπαθεί να σταθεί στο πλευρό των αδύναμων κι αναξιοπαθούντων πολιτών τείνοντα χείρα βοηθείας σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη, αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο.

Πρόσθεσε πως είναι η δεύτερη μεγάλη κοινωνική δομή που ενεργοποιεί ο δήμος, για την στήριξη των πολιτών, μετά το κοινωνικό παντοπωλείο και συμπλήρωσε πως εργάζεται, ώστε σε σύντομο χρόνο να λειτουργήσει και κοινωνικό φαρμακείο, ενώ ευχαρίστησε τους γιατρούς που στηρίζουν το κοινωνικό ιατρείο.

Η πρόσβαση των πολιτών στο κοινωνικό ιατρείο γίνεται με την απόκτηση κάρτα υγείας που εκδίδει η υπηρεσία Πρόνοιας του δήμου Τρίπολης, για την χορήγηση της οποίας οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, οφείλουν να προσκομίσουν, την ταυτότητά τους, υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι ασφαλισμένοι σε κάποιον φορέα, το εκκαθαριστικό της εφορίας και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, για την έκδοση κάρτας και στα μέλη της οικογένειάς τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.