Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης από τον Ερυθρό Σταυρό και την ΕΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για τις ξεχασμένες ανθρωπιστικές καταστροφές.

Ο Ερυθρός Σταυρός και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασαν πανευρωπαϊκή συνεργασία με στόχο την ευαισθητοποίηση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για τις ξεχασμένες ανθρωπιστικές καταστροφές, στο Τατζικιστάν, τον Ισημερινό ή ακόμη το Βιετνάμ.

Επί τέσσερις εβδομάδες, ένα φιλμ διάρκειας 50 δευτερολέπτων για τις «σιωπηλές καταστροφές» θα προβάλλεται στην τηλεόραση και στις κινηματογραφικές αίθουσες των ευρωπαϊκών χωρών όπως στη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία και τη Φινλανδία.

Η εκστρατεία διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού, της Ερυθράς Ημισελήνου (FICR) και της υπηρεσίας ανθρωπιστικής βοήθειας και πολιτικής προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO).

Το φιλμ εντάσσει θύματα ανθρωπιστικών καταστροφών σε ένα δυτικό οικογενειακό περιβάλλον, στο οποίο παραμένουν αόρατοι πριν τελικά γίνουν αντιληπτοί από τα μέλη μιας οικογένειας την ώρα του φαγητού της. Το φιλμ υπενθυμίζει ότι το «91% των καταστροφών σε όλο τον κόσμο περνούν απαρατήρητες».

Βίντεο με μαρτυρίες πληγέντων από το λιμό στη νότια Αφρική, τις τροπικές καταιγίδες στο Μπανγκλαντές, τους σεισμούς στο Τατζικιστάν ή τον αφθώδη πυρετό στο Βιετνάμ θα προβάλλονται επίσης στο Ιντερνετ και τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Κάθε χρόνο, η FICR και οι εταίροι της, ο Ερυθρός Σταυρός και η Ερυθρά Ημισέληνος, προσφέρουν τη βοήθειά τους σε εκατομμύρια πληγέντες από τις καταστροφές, για τους περισσότερους από τους οποίους δεν έχουμε ακούσει ποτέ να γίνεται λόγος», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της διεθνούς ομοσπονδίας Μπέκελε Γκελέτα.

«Αν οι καταστροφές μικρής κλίμακας δεν φθάνουν στην οθόνη της τηλεόρασής μας, δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο οδυνηρές για εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο, καθώς καταστρέφουν τα σπίτια τους και τους πόρους διαβίωσής τους», υπογραμμίζει η ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για την ανθρωπιστική βοήθεια Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.