Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ημερίδα Ασφαλούς Διαδικτύου και Παιδικής Προστασίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρωτοβουλία του 78ου Δημοτικού σχολείου Αθηνών.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 78ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών (Ευαγρίου & Κρουσίου 113 63) Άνω Κυψέλη Αθήνα σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του εν λόγω σχολείου, στα πλαίσια μιας σειράς δράσεων ενημερωτικού χαρακτήρα που διοργανώνει για γονείς και κηδεμόνες, διοργάνωσε και την ημερίδα για το Ασφαλές Διαδίκτυο και Παιδική Προστασία.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους πιθανούς λόγους εθισμού ενός παιδιού από το Διαδίκτυο, τα αποτελέσματα αυτού του εθισμού και τους ενδεδειγμένους τρόπους αντιμετώπισης. Στη συζήτηση έλαβαν μέρος μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, καθηγητές του σχολείου και η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια κ. Καλλιόπη Μαρίνη, που ανέδειξε το θέμα για το πότε η χρήση του Διαδικτύου γίνεται προβληματική.

Περίπου 2.500 αναφορές στα θέματα ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου έχει δεχθεί στα δύο χρόνια της λειτουργίας του το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, που εδρεύει στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Κέντρο, 41,28% των αιτημάτων αφορούσαν γενικές πληροφορίες, που αναζητούσαν γονείς για τα παιδιά τους σε σχέση με τη χρήση του Διαδικτύου. Ωστόσο, ένα στα τρία αιτήματα είχαν να κάνουν με ζητήματα εξάρτησης από το Διαδίκτυο, ενώ 4,1% από αυτά σχετίζονταν με θέματα διαδικτυακού εκφοβισμού και παρενόχλησης.

Όπως αναφέρει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, εντύπωση προκαλεί ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός αναφορών με θέμα τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Ειδικότερα, 146 αιτήματα αφορούσαν κλοπή προσωπικών δεδομένων και 69 αναφέρονταν στη δημιουργία ψεύτικων προφίλ. Εξάλλου, 138 αφορούσαν επικίνδυνο περιεχόμενο για ανηλίκους.

Πολύ μικρά ποσοστά (κάτω του 1%) αφορούσαν ζητήματα ανορεξίας (παρότρυνση μέσω ιστοσελίδων), αποπλάνησης, σεξουαλικής παρενόχλησης, εκβιασμού ή αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.