Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ρωσική έρευνα για «δολοφονία» ορφανού από τους θετούς γονείς του στις ΗΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρόθυμες να συνεργαστούν δηλώνουν οι αμερικανικές αρχές.

Η Ρωσία γνωστοποίησε ότι διεξάγει σε ανώτατο επίπεδο έρευνα για την «απάνθρωπη κακοποίηση» και τη «δολοφονία» ενός 3χρονου ορφανού αγοριού που είχε υιοθετηθεί από οικογένεια στις ΗΠΑ, με σκοπό να «τιμωρηθούν αυστηρά οι υπεύθυνοι»

Ο Μαξ Σέιτο – με το ρωσικό όνομα Μαξίμ Κουζμίν – εξέπνευσε στις 21 Ιανουαρίου στο Τέξας, με εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών να αναφέρει σήμερα ότι το παιδί είχε υποστεί τραύματα «που θα μπορούσαν να προκληθούν από ισχυρά χτυπήματα», ενώ οι θετοί γονείς τού είχαν δώσει «ένα ισχυρό αντιψυχωτικό φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ενηλίκων με σχιζοφρένεια».

Η Υπηρεσία Παιδικής Προστασίας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι είχε λάβει καταγγελίες για κακοποίηση και παραμέληση, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα αυτοί οι ισχυρισμοί. Η έρευνα συνεχίζεται, δήλωσε και η τοπική αστυνομία.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα βοηθήσει Ρώσους αξιωματούχους να έρθουν σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές στο Τέξας, τονίζοντας «η ευημερία των παιδιών, ιδιαίτερα όσων έχουν υιοθετηθεί από άλλες χώρες», είναι πολύ σοβαρή υπόθεση.

Ο Μάξ και ο νεότερος αδελφός του, Κρίστοφερ, υιοθετήθηκαν πέρυσι από τον Άλαν και την Λάουρα Σέιτο, οι οποίοι ζουν στο Γκάρντεν Ντέιλ του Τέξας.

Ο θάνατος του αγοριού ήταν το τελευταίο μίας σειράς ανάλογων περιστατικών, τα οποία επικαλέστηκε το Κρεμλίνο για να απαγορεύσει όλες τις υιοθεσίες ορφανών από τους Αμερικανούς. Η κίνηση αυτή επικρίθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και από την αντιπολίτευση στη Μόσχα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.