Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Μνημονιακό τσεκούρι στην εκπαίδευση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Μαχαίρι» 14,2% στις δαπάνες του υπουργείου Παιδείας.

Νέες δραστικές δαπάνες στην Παιδεία, που αναμένεται να πλήξουν Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, περιλαμβάνει η επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2013-2016, που πέρασε χθες από τη Βουλή.

Με το νέο νομοσχέδιο περικόπτονται κατά 14,2% οι δαπάνες του υπουργείου Παιδείας.

Από την επικαιροποίηση προβλέπεται νέα μείωση του αριθμού των αναπληρωτών και ελαχιστοποίηση των προσλήψεων, που θα οδηγήσει σε αύξηση του ωραρίου.

Οι εκπαιδευτικοί θα έρθουν αντιμέτωποι με την αύξηση του χρόνου εργασίας τους με στόχο να εξοικονομηθούν το 2013 περίπου 41,2 εκατομμύρια ευρώ και το 2014 περίπου 61,8 εκατομμύρια ευρώ.

Το νέο σχέδιο σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα θα αυξήσει το ωράριο κατά 3 με 4 ώρες την εβδομάδα, ενώ ταυτόχρονα ίσως καταργήσει και τις μειώσεις στο ωράριο οι οποίες σήμερα ισχύουν μετά την πάροδο κάποιων ετών διδασκαλίας.

Έτσι αναμένεται οι δάσκαλοι να φτάσουν ακόμη και τις 27 ώρες την εβδομάδα, ενώ οι καθηγητές τις 24 ώρες διδασκαλίας ανά εβδομάδα.

Οι πραγματικές δαπάνες από τον τακτικό προϋπολογισμό για την εκπαίδευση θα πιάσουν ιστορικά χαμηλά πέφτοντας στο 2,15% επί του ΑΕΠ το 2016.

Ταυτόχρονα, αποκαλύπτονται οι στόχοι του σχεδίου «Αθηνά» για τα ΑΕΙ-ΑΤΕΙ με την πρόβλεψη για «μείωση των λειτουργικών δαπανών τους κατά 67,4 εκατ. ευρώ λόγω συγχωνεύσεων».

Βάλτε φρένο στη διάλυση του δημόσιου σχολείου, καλεί η ΟΛΜΕ, καταγγέλλοντας ότι κάθε εβδομάδα χάνονται 32.000 διδακτικές ώρες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.