Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

«Μοιράζοντας τη γνώση των παραολυμπιακών»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ο αθλητισμός και ειδικότερα οι στρατηγικές που ακολουθούν τα ομαδικά αθλήματα, όπως εξάλλου και οι επιχειρήσεις, απαιτούν αδιάκοπη προσπάθεια, απόλυτο συντονισμό, αμέριστη θέληση, ισχυρή δύναμη και στόχο, στόχο επιτεύξιμο για υψηλές επιδόσεις.

Πρόκειται για το μήνυμα του κ. Γρηγόρη Πολυχρονίδη*, Παραολυμπιονίκη της Εθνικής Ομάδας από το 2003 στο άθλημα Boccia, κατά τη συμμετοχή του στο τελευταίο συνέδριο πωλήσεων της Allianz Ελλάδος.

Στην ομιλία του ο κ. Πολυχρονίδης, αφού περιέγραψε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο τα κοινά στοιχεία που προσδιορίζουν τις στρατηγικές του αθλητισμού και των επιχειρήσεων, τόνισε: «Ο όμιλος Allianz, είναι χορηγός της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής από το 2006, ένα γεγονός που τιμάει την εταιρεία και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον Παραολυμπιακό αθλητισμό, καθώς ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι η έλλειψη χορηγιών και η σχεδόν αποκλειστική οικονομική εξάρτηση από το κράτος. Ένα άτομο με αναπηρία, σε αντίθεση με τη συνήθη αντίληψη της κοινωνίας, είναι ένα άτομο που ως μόνη διαφορά με ένα απόλυτα υγιές άτομο, έχει τον περιορισμό που του προκαλεί η αναπηρία του».

«Η υποδειγματική στάση των Παραολυμπιακών αθλητών και οι κοινωνικές αξίες των Παραολυμπιακών προσπαθειών αξίζουν περισσότερη προσοχή απ΄ όλους μας. Επιδόσεις, σεβασμός, συνέπεια στο στόχο. Όλοι μπορούμε να μάθουμε κοντά σε αυτούς τους αθλητές» τόνισε ο κ. Παπανικολάου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, λίγο πριν τους Παραολυμπιακούς αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, ο όμιλος Allianz ενισχύει την υποστήριξή του ανανεώνοντας για ακόμη δύο χρόνια την παγκόσμια συνεργασία του και την εταιρική του σχέση με την Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) συνάπτοντας παράλληλα συμφωνία για ακόμη 6 εταιρικές συνεργασίες με Εθνικές παραολυμπιακές επιτροπές. Στο πλαίσιο της συνεργασίας της η Allianz προωθεί ενεργά το Κίνημα των Παραολυμπιακών και στοχεύει στο να περιορίσει την κοινωνική ανεπάρκεια απέναντι στον αθλητισμό.

Η Allianz υποστηρίζει τους παραολυμπιακούς αγώνες από το 2006 και εκτός από την υποστήριξή της προς τις Γερμανικές και Πορτογαλικές εθνικές παραολυμπιακές επιτροπές, η Allianz γίνεται «Εθνικός Υποστηρικτής» 6 ακόμα Εθνικών Παραολυμπιακών επιτροπών της Αυστραλίας, Βουλγαρίας, Κροατίας, Ιρλανδίας, Ελβετίας και Τουρκίας.

Με το σύνθημα «Μοιράζοντας τη γνώση των παραολυμπιακών» καθίσταται περισσότερο οικείος ο κλάδος του αθλητισμού. Επίσης, η εκστρατεία με τίτλο «πιστέψτε στον εαυτό σας» εμψυχώνει το κοινό, τα μέλη και το προσωπικό εργασίας στο να ταυτιστούν με την έμπνευση και τις επιτυχίες των αθλητών. Αξιοσημείωτο είναι και το ότι θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια από την Allianz με τους αθλητές των παραολυμπιακών, γεγονός που ενδυναμώνει την επιτυχία της συνεργασίας.

«Υπάρχει ένας ισχυρός δεσμός που δένει την Allianz με τους Παραολυμπιακούς Αγώνες» δήλωσε ο Werner Zedelius μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz SE. «Τα θέματα της υγείας, της αποκατάστασης και επανένταξης ύστερα από συμβάντα ατυχημάτων είναι μέρος των καθημερινών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μας. 650 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν με αναπηρία, αλλά η αναπηρία είναι ένα ζήτημα όχι μόνο για εκείνους που θίγονται άμεσα: Ένας στους τέσσερις Ευρωπαίους έχει ένα μέλος της οικογένειας με αναπηρία. Αν το θέμα αυτό το συζητήσουμε με φίλους μας και συγγενείς θα διαπιστώσουμε ότι η αναπηρία είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους» πρόσθεσε.

*Ο κ. Πολυχρονίδης είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει κατακτήσει μετάλλια σε Παραολυμπιακούς αγώνες, Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και οι νίκες του αυτές τον έχουν φέρει στην πρώτη θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης από το 2007.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.