Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Πάτρα: Προσοχή στους ανάπηρους... απατεώνες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Εμφανίζονται ως ΑΜΕΑ με ψεύτικα κουπόνια και ζητούν οικονομική ενίσχυση



Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών-Παράρτημα Αχαΐας έχει επανειλημμένα επιστήσει την προσοχή των πολιτών στο φαινόμενο της επαιτεία-φιλανθρωπίας που κατά καιρούς εμφανίζεται και έχει ως μοναδικό στόχο την εξαπάτηση και την απόσπαση χρηματικών ποσών για προσωπικό συμφέρον από άτομα τα οποία λυμαίνονται τον αναπηρικό χώρο. Τα συγκεκριμένα άτομα που εμφανίζονται ως Α.μεΑ ή συνοδεύουν Α.μεΑ έχοντας στην κατοχή τους «κουπόνια» εκμεταλλεύονται την ευαισθησία των πολιτών με πρόσχημα την δημιουργία δομών, την ενίσχυση και την βελτίωση των υποδομών (προσβασιμότητα σε δομημένο και φυσικό περιβάλλον) και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία εκπροσωπώντας Φορείς και Οργανώσεις του Αναπηρικού Κινήματος.

Πάγια θέση του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών- Παράρτημα Αχαΐας είναι ότι η οποιαδήποτε αναπηρία δεν εξισώνεται με την επαιτεία. Ο αγώνας για την ισότιμη κοινωνική ένταξη και την εξίσωση των ευκαιριών θα πρέπει να προστατευθεί από τέτοιου είδους άτομα τα οποία απαξιώνουν και αμαυρώνουν τις πολύχρονες και κοπιαστικές προσπάθειες ολόκληρου του Αναπηρικού Κινήματος.

Η ενίσχυση και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης ανήκει αποκλειστικά στην στήριξη από το Κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τα Άτομα με Αναπηρία δεν επιζητούν τον οίκτο και την συμπόνια αλλά την προάσπιση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών-Παράρτημα Αχαΐας κα Ισόγλου Αθηνά στο κινητό τηλέφωνο 6976400771 και στο σταθερό 2610 522-199.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.