Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Χαραμάδα αισιοδοξίας για άρση των αδικιών της εγκυκλίου του ΙΚΑ σχετικά με τα αναπηρικά βοηθήματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Νέα παράταση εφαρμογής μέχρι τις 31 Ιουλίου αποφάσισε Ρ. Σπυρόπουλος

Συστήθηκε επιτροπή που θα προτείνει αλλαγές υπέρ των ασφαλισμένων με αναπηρία





Οι έντονες αντιδράσεις μοιάζουν να οδηγούν την διοίκηση του ΙΚΑ σε αναδίπλωση αναφορικά με την καθολικά αποδοκιμαστέα εγκύκλιοΟι έντονες αντιδράσεις μοιάζουν να οδηγούν την διοίκηση του ΙΚΑ σε αναδίπλωση αναφορικά με την καθολικά αποδοκιμαστέα εγκύκλιο
Νέα παράταση εφαρμογής της εγκυκλίου του ΙΚΑ για τα τεχνικά αναπηρικά βοηθήματα μέχρι το τέλος του Ιουλίου αποφάσισε ο διοικητής Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ανοίγοντας μιά χαραμάδα αισιοδοξίας σε ότι αφορά την βελτίωση σημείων που απορρίπτονται κάθετα από τους ασφαλισμένους με αναπηρία και τις οργανώσεις τους.

Η απόφαση για τη νέα παράταση μέχρι τις 31 Ιουλίου πάρθηκε κατόπιν συνάντησης του διοικητή του ΙΚΑ με αντιπροσωπείες των φορέων των κινητικά αναπήρων (Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων και Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών) αλλά και της ομάδας πολιτών που αυτοπροσδιορίζεται ως Κίνηση για τη Χειραφέτηση των ΑμεΑ. Η αισιοδοξία για βελτιώσεις της εγκυκλίου που υπό την υφιστάμενη μορφή της περικόπτει έως 50% την αποδοτέα δαπάνη αγοράς κρίσιμων για την αυτονομία των ΑμεΑ τεχνικών βοηθημάτων, έχει να κάνει με την απόφαση σύστασης επιτροπής που θα εξετάσει και θα προτείνει συγκεκριμένες αλλαγές.

Η πρώτη συνεδρίαση της νεοσυσταθείσας επιτροπής είναι προγραμματισμένη για το πρωϊνό της Δευτέρας 11 Ιουλίου, προβλέπονται δε τακτικότατες συνεδριάσεις ώστε το έργο της να έχει ολοκληρωθεί πριν το πέρας της νέας παράτασης. Στην επιτροπή κλήθηκαν να μετάσχουν επισήμως αντιπρόσωποι της Εθνικής συνομοσπονδίας ΑμεΑ, της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων, της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΙΚΑ, ενώ θα προσέλθουν για να καταθέσουν τις απόψεις τους οι εκπρόσωποι της Κίνησης για τη Χειραφέτηση των ΑμεΑ, αλλά και εκπρόσωποι εταιρειών που προμηθεύουν τεχνικά βοηθήματα αποκατάστασης.

Από πλευράς των μετεχόντων αναπηρικών φορών διττός στόχος αλλά και κόκκινη γραμμή της επικείμενης διαβούλευσης δηλώνεται ότι είναι “τόσο η προάσπιση του δημόσιου χρήματος όσο και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με κινητική αναπηρία αλλά και η οικονομική τους στήριξη”. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούμενη και η Κίνηση για την Χειραφέτηση των ΑμεΑ, καλεί κάθε ενδιαφερόμενο σε ανοικτή συζήτηση σήμερα στις 6 μ.μ. στο Ευγενίδειο Ιδρυμα (Λ. Συγγρού) ώστε “η κόκκινη γραμμή της αξιοπρέπειας να είναι πραγματική, να χαραχτεί χωρίς εξαιρέσεις”.





Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.