Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

«Επανάσταση αξιοπρέπειας»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
ΟΜΟΡΦΗ ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS



Το θέαμα ήταν φαντασμαγορικό, οι Ελληνες και ξένοι καλλιτέχνες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ο μύθος του Οδυσσέα έκανε το γύρο του κόσμου μέσω της τηλεόρασης.

Οταν όμως έσβησαν τα φώτα στο Παναθηναϊκό Στάδιο και η λαμπρή τελετή έλαβε τέλος, εκείνο που έμεινε ήταν η εικόνα των παιδιών. Η προσπάθειά τους να φανούν χρήσιμοι, να χαρούν, να κερδίσουν το σεβασμό και την εκτίμηση που έχουν στερηθεί. Ο,τι διαδραματίστηκε επί σκηνής, ό,τι παίχτηκε, ό,τι ευφάνταστο και όμορφο παρουσιάστηκε, έμοιαζε πολύ μικρό εμπρός στα χαμογελαστά πρόσωπα των φυσικών πρωταγωνιστών, των ανθρώπων που παλεύουν να αλλάξουν τη μοίρα τους...

Η φλόγα της ελπίδας των Special Olympics φωτίζει από το Σάββατο βράδυ τον αττικό ουρανό και θα στέλνει πανανθρώπινα μηνύματα σε όλο τον κόσμο για τις επόμενες οκτώ ημέρες, όσο θα διαρκέσουν οι παγκόσμιοι αγώνες των ατόμων με διανοητική αναπηρία.

«Οι Special Olympics επέστρεψαν σπίτι τους. Ας ξεκινήσουμε την επανάσταση της αξιοπρέπειας από την Αθήνα», τόνισε ο πρόεδρος της οργάνωσης, Τιμ Σράιβερ, γιος της Γιούνις Κένεντι- Σράιβερ, της γυναίκας που συνέλαβε την ιδέα και τη μετουσίωσε σε ένα παγκόσμιο κίνημα.

Εντυπωσιακά τα δρώμενα, η αναπαράσταση της Οδύσσειας που επιμελήθηκε ο διακεκριμένος χορογράφος Φωκάς Ευαγγελινός, οι τριακόσιες είκοσι φλόγες των εθελοντών, που σχημάτισαν με τους πυρσούς τους τη φράση «Αθήνα 2011», τα πολύχρωμα πυροτεχνήματα που πλημμύρισαν τον ουρανό όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας συγκινημένος κήρυξε την έναρξη των αγώνων. *


«Επίθεση» από το Σπίγκελ



ΣΦΟΔΡΗ επίθεση κατά της διοργάνωσης των Special Olympics εξαπολύει η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Σπίγκελ», με ανταπόκρισή του από την Αθήνα που τιτλοφορείται «Ανάγκη και αγώνας».

«Η Ελλάδα είναι σχεδόν χρεοκοπημένη. Τώρα ξεκινά στην Αθήνα μια τελευταία πολύ ακριβή γιορτή. Με περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ η χώρα διεξάγει τους αγώνες για άτομα με διανοητική αναπηρία. Την ίδια ώρα η καθημερινή τροφοδοσία των νοσοκομείων βρίσκεται στο κατώτατο όριό της», τονίζουν οι δύο απεσταλμένοι του «Σπίγκελ».

Στο ρεπορτάζ συμπεριλαμβάνεται και αιχμηρή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονέων Παιδιών με Αναπηρία, που φέρεται μάλιστα «εξαγριωμένη».

«Την ώρα που η παροχή υπηρεσιών στους αναπήρους μειώνεται συνεχώς, εμείς διοργανώνουμε ένα υπερθέαμα, στο οποίο άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο τρέφονται με τα χρήματα των φορολογουμένων», επισημαίνεται.
Α.Μπ.

Καταγγελίες για απαράδεκτη διαμονή-διατροφή



ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ συνθήκες στη διαμονή και τη διατροφή των παιδιών των Special Olympics, που φιλοξενούνται σε διάφορα σημεία της Αθήνας, καταγγέλλουν εθελοντές.

Ηδη οι αποστολές της Ρωσίας και της Ουρουγουάης ζήτησαν να μετακομίσουν, ενώ 18 αθλητές της βρετανικής ομάδας μεταφέρθηκαν με συμπτώμτα γαστρεντερίτιδας στο Γενικό Κρατικό.

* Στο αγωνιστικό κομμάτι, το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στους Αγώνες «Αθήνα 2011» ήρθε από την κολύμβηση και συγκεκριμένα από τον Γιώργο Παπαδόπουλο, που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία ΜΟ5 800 μ. ελεύθερο.
«Κολυμπώ από πολύ μικρός. Είμαι πολύ ευτυχής με τη συμμετοχή μου στους αγώνες και με τη διοργάνωση συνολικά», τόνισε γεμάτος χαρά ο Γιώργος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.