Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Vodafone Smart Accessibility, Διαγωνισμός για developers

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
To Vodafone Group Foundation διοργανώνει ένα νέο διαγωνισμό για developers από όλη την Ευρώπη, με στόχο την ανάπτυξη νέων εφαρμογών για τη βελτίωση της ζωής ατόμων με αναπηρία και ηλικιωμένων, ώστε να αποτελέσουν πιο ενεργά μέλη της κοινωνίας. Ο διαγωνισμός Smart Accessibility, θα βραβεύσει τις καλύτερες εφαρμογές για smartphones με συνολικό έπαθλο 200.000 ευρώ.
Vodafone Smart Accessibility


Οι κατηγορίες είναι:
1. Κοινωνική συμμετοχή: Αφορά εφαρμογές, οι οποίες βοηθούν τους χρήστες να συμμετέχουν ενεργά στη σημερινή κοινωνία, επωφελούμενοι από τις διευκολύνσεις που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, ανεξαρτήτως της ηλικίας, της αναπηρίας ή/και των δυνατοτήτων τους (π.χ. χρήση του διαδικτύου και των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης μέσω συσκευών κινητής επικοινωνίας).
2. Ανεξάρτητη διαβίωση: Αφορά εφαρμογές, οι οποίες βοηθούν τους χρήστες να είναι περισσότερο αυτόνομοι (π.χ. χρήση οικιακών συσκευών, όπως το ψυγείο ή το πλυντήριο).
3. Κινητικότητα: Αφορά εφαρμογές με τις οποίες καθίσταται δυνατή η ελεύθερη μετακίνηση των χρηστών και η ασφαλής χρήση από αυτούς μίας ευρείας κλίμακας μέσων μεταφοράς. Επίσης, θα μπορούσε να αφορά στη χρήση συσκευών κινητής επικοινωνίας για καθοδήγηση σε άγνωστο περιβάλλον (π.χ. χρήση της επιλογής πλοήγησης με GPS).
4. Ευημερία: Αφορά εφαρμογές με τις οποίες βελτιώνεται η υγεία των χρηστών, καθώς και η συνολική αίσθηση ευημερίας που νιώθουν.

Η αξιολόγηση της κάθε εφαρμογής θα πραγματοποιηθεί με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, όπως για παράδειγμα η αποτελεσματικότητα, η ευχρηστία, η διαθεσιμότητα αυτής κ.λπ. Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι από τις 14 Ιουνίου 2011 έως τις 15 Οκτωβρίου 2011. Το συνολικό ποσό του επάθλου, των 200.000 ευρώ, πρόκειται να μοιραστεί ισομερώς στους τέσσερις νικητές. Κάθε συμμετοχή πρέπει να υποβληθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://developer.vodafone.com/smartaccess2011, όπου είναι διαθέσιμες και περισσότερες πληροφορίες για τα Βραβεία.

Όλες οι συμμετοχές που πληρούν τα κριτήρια του διαγωνισμού, πρόκειται να αξιολογηθούν το Νοέμβριο 2011 από μία Επιτροπή, αποτελούμενη από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας για την Τρίτη Ηλικία, του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία και του Ιδρύματος του Ομίλου Vodafone. Στην τελική φάση, δώδεκα συμμετέχοντες θα επιλεχθούν και θα κληθούν να παρουσιάσουν «ζωντανά» την εφαρμογή τους, ενώπιον της Επιτροπής στις Βρυξέλλες στις αρχές Δεκεμβρίου, όπου και θα επιλεγούν οι τέσσερις νικητές του διαγωνισμού.

Το πρόγραμμα στηρίζεται και συνδιοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για την Τρίτη Ηλικία (AGE), το Ευρωπαϊκό δίκτυο 160 οργανώσεων για άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών, και το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF), ένα Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ο οποίος εκπροσωπεί 80 εκατομμύρια Ευρωπαίους με αναπηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.