Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Έπεσαν οι υπογραφές για το κλείσιμό του!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩΦΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ




Πλατιά σύσκεψη φορέων θα γίνει στο χώρο του σχολείου την Τετάρτη 25 Μάη, στις 12.30 το μεσημέρι

Λουκέτο στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών Αμπελοκήπων αποφάσισε να βάλει το υπουργείο Παιδείας και πριν δύο μέρες έπεσαν οι σχετικές υπογραφές. Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν, χτες, κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας που έγινε στο υπουργείο Παιδείας με κύριο αίτημα να μην κλείσει το σχολείο. Δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 7ου Διαμερίσματος Αθήνας, εκπαιδευτικοί του σχολείου και μαθητές. Στο χορό των κινητοποιήσεων ...αποφάσισαν να μπουν, μετά από 4 μήνες, η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας (ΟΚΕ) και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ), με στόχο να αποπροσανατολίσουν από το αίτημα αιχμής και να αθωώσουν τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνάντησης της ΟΚΕ με τον Γ. Αλεβίζο, προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής του υπουργείου, γνωστοποιήθηκε ότι πριν δύο μέρες υπογράφηκε η απόφαση για κλείσιμο του σχολείου και προωθείται η παράδοση του χώρου για να λειτουργήσει εκεί το Σεπτέμβρη Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ). Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ειδικό σχολείο είναι ένα από τα τρία στο λεκανοπέδιο Αττικής, τα οποία ήδη δεν καλύπτουν τις ανάγκες των κωφών παιδιών, ενώ το ταξικό αναπηρικό κίνημα έχει επανειλημμένα εκφράσει την αντίθεσή του στα ΕΕΕΕΚ καθώς είναι αδιαβάθμητα, χωρίς θέσεις εκπαιδευτικών και δίνουν χαρτιά χωρίς αντίκρισμα.
Την κυβερνητική πολιτική αναπαρήγαγε ο πρόεδρος της ΟΚΕ, ο οποίος, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, επιχείρησε να σπείρει την ηττοπάθεια και να εκτονώσει την αγωνιστική τους διάθεση, αφού μίλησε για ειλημμένες αποφάσεις, για υψηλό κόστος του σχολείου κ.ά.
«Στοιχίζουν οι μαθητές του σχολείου των Αμπελοκήπων και γι' αυτό το κλείνουν; Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί και η προηγούμενη της ΝΔ χάρισαν απευθείας από τα κρατικά ταμεία 110 δισ. ευρώ στις αναξιοπαθούσες τράπεζες! Είναι ψεύτες, υποκριτές, επικίνδυνοι! Το ίδιο επικίνδυνοι είναι και αυτοί που τους στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Είναι αυτοί που μετά από 4 μήνες αποφάσισαν να κινητοποιηθούν για το κλείσιμο του σχολείου μας. Μιλάμε για την ΟΚΕ και την ΕΣΑΜΕΑ. Πού ήταν τόσο καιρό που έχουν γίνει τόσες παραστάσεις διαμαρτυρίας, τόσες κινητοποιήσεις; Δεν ήταν πουθενά, τα είχαν συμφωνήσει πίσω από τις πλάτες μας, για να μη χάσουν τη βολή τους και τις επιχορηγήσεις τους και επειδή εξαγριώθηκε ο κόσμος των κωφών και για να μην απομονωθούν το παίζουν σήμερα αγωνιστές», υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της ΣΕΑΑΝ.
Να σημειώσουμε ότι την Τετάρτη 25 Μάη, στις 12.30 μ.μ., στο χώρο του σχολείου θα πραγματοποιηθούν συνέντευξη Τύπου και σύσκεψη φορέων για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με πρωτοβουλία των ΣΕΑΑΝ, Συλλόγου Κωφών Πειραιώς και Νήσων, Ενωσης Κωφαλάλων Ελλάδας, Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, Ενωσης Γονέων 7ου διαμερίσματος, Συλλόγου Γονέων, εργαζομένων και εκπαιδευτικών του σχολείου.
  • Μια μέρα νωρίτερα, την Τρίτη 24 Μάη, στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής «Ο Ερμής»κάνουν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι (12 μ. - 4 μ.μ.) για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και για να γίνει δημόσιο το κέντρο και να σταματήσουν οι γονείς να πληρώνουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.