Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Οργανώθηκε η Κοινωνική Υπηρεσία Παγγαίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Βασικοί στόχοι η λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου και η συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ και το Χαμόγελο του Παιδιού


     


Έτοιμη να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια σε όσους εν μέσω αυτής της δύσκολης συγκυρίας την χρειάζονται, είναι πλέον η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Παγγαίου. Η κοινωνική υπηρεσία του δήμου Παγγαίου αποτελεί τμήμα του Νομικού Προσώπου του Δήμου στο οποίο υπάγονται όλες οι υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας. Απώτερος στόχος της είναι να βρίσκεται δίπλα σε κάθε δημότη και σε κάθε ανάγκη που προκύπτει, στα παιδιά, στις γυναίκες , στους ηλικιωμένους, στα άτομα με αναπηρία, στους εφήβους, στους ανέργους, στην οικογένεια που βρίσκεται σε κρίση. Μετά την ενοποίηση των 5 Καποδιστριακών Δήμων οι ανάγκες έχουν μεγαλώσει καθώς ο δήμος Παγγαίου είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε έκταση δήμους σε όλη τη χώρα και έτσι, όπως είναι άλλωστε και αναμενόμενο, αυξάνονται κατακόρυφα οι ανάγκες.

Υπενθυμίζεται πως στην Κοινωνική Υπηρεσία μπορεί να απευθυνθεί όποιος δημότης αντιμετωπίζει κάποιο προσωπικό η οικογενειακό πρόβλημα για το οποίο επιθυμεί συμβουλευτική στήριξη, όποιος επιθυμεί ενημέρωση σε θέματα που αφορούν παροχές και μέτρα κοινωνικής προστασίας καθώς και όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν κάθε είδους εθελοντική εργασία στο δήμο. Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για αιτήματα συμβουλευτικής & παραπομπής σε συνεργαζόμενους φορείς για την αντιμετώπιση θεμάτων όπως η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, κακοποίηση παιδιών, γυναικών κ.α. Αξίζει να σημειωθεί πως η Κοινωνική Υπηρεσία στεγάζεται στο ΚΑΠΗ Ελευθερούπολης και λειτουργεί καθημερινά από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 14:30 το μεσημέρι. Το τηλέφωνο επικοινωνίας για τους ενδιαφερόμενους είναι το 25920 22673.

Αισιόδοξη η πρόεδρος


Την αισιοδοξία της πως η Υπηρεσία θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πολιτών εκφράσει η πρόεδρος Μαρία Τσίλογλου. Η δημοτική σύμβουλος δεν κρύβει ωστόσο τον προβληματισμό της για το γεγονός πως καθημερινά καταγράφονται περιστατικά με οικογένειες που έχουν ανάγκη από άμεση βοήθεια. Γι αυτό και όπως η ίδια αναφέρει ένας από τους πρώτους στόχους της ίδιας και των συνεργατών της είναι να οργανωθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου. Ήδη μάλιστα εξετάζεται το Νομικό Πλαίσιο μέσω του οποίου μπορεί ο θεσμός αυτός να λειτουργήσει. «Ήδη κάναμε το πρώτο βήμα» δήλωσε η κ. Τσίλογλου σημειώνοντας πως για το μέλλον υπάρχουν πολλά σχέδια. «Έχουμε για παράδειγμα κάνει επαφές με το ΚΕΘΕΑ και το Χαμόγελο του Παιδιού και εντός των ημερών θα έρθει μια αντιπροσωπεία από το Χαμόγελο του Παιδιού προκειμένου να διερευνήσουμε τους τρόπους πιθανής συνεργασίας» σημείωσε η κ. Τσίλογλου επισημαίνοντας πως η Υπηρεσία θα κάνει ότι είναι δυνατό προκειμένου να βρίσκεται δίπλα σε όλους τους πολίτες που χρειάζονται τη βοήθεια της.

Άλλες δραστηριότητες της κοινωνικής υπηρεσίας είναι :

- Η ενημέρωση της κοινότητας για θέματα υγείας ή κοινωνικά θέματα μέσω εκδηλώσεων, σεμιναρίων, ημερίδων κ.α.

- Η καταγραφή των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού με στόχο τη στήριξη τους

- Η συνεργασία με τη σχολική κοινότητα για περιστατικά που χρήζουν κοινωνικής μέριμνας

- Η διασύνδεση εξυπηρετουμένων με διάφορες υπηρεσίες ανάλογα με τα αιτήματα που έχουν. Συνεργάζεται και παραπέμπει όταν απαιτείται τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των αναγκών των εξυπηρετούμενων

- Η τράπεζα ρουχισμού

- Η λειτουργία ως πλαισίου πρακτικής άσκησης σπουδαστών του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας Γιάννης ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.