Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΑΠΟΠ: Πρωτοπορεί ιδρύοντας ομάδα με τροχοκάθισμα!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η καλαθόσφαιρα σε τροχοκάθισμα αρχίζει επιτέλους να διαδίδεται με ταχεία βήματα και σύμφωνα με πληροφορίες του cyprusbasket θα αποκτήσει έναν νέο πόλο στην Πάφο!

Ο ΑΠΟΠ αφουγκράστηκε την ανάγκη ΑΜΕΑ να αθληθούν, ακολουθώντας το άθλημα που αγαπάνε και έτσι θα φτιάξει μπασκετικό τμήμα για τροχοκάθισμα, με επικεφαλής τον πλέον αρμόδιο για κάτι τέτοιο, Δήμο Ρουσουνίδη.

Ο Κύπριος προπονητής έχει κάνει τις απαραίτητες σπουδές για κάτι τέτοιο και θα παρέχει στους αθλητές του όλες τις απαραίτητες γνώσεις και κατευθύνσεις, πάντα σε συνεργασία με το σωματείο του ΑΠΟΠ.

Το cyprusbasket.net επικοινώνησε μαζί του και έχει όλες τις λεπτομέρειες που σας ενδιαφέρουν…

Αναλυτικά όσα μας είπε για το πλάνο της παφίτικης ομάδας:

Μέσα στα πλαίσια ανάπτυξης, του ούτως ή άλλως δημοφιλούς αθλήματος της καλαθόσφαιρας στην Πάφο, το ιστορικό σωματείο Α.Π.Ο.Π αγκαλιάζει την ιδέα δημιουργίας ομάδας μπάσκετ με αμαξίδια.

Στο άθλημα αυτό μπορούν να συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες με κακώσεις σπονδυλικής στήλης (παραπληγία, τετραπληγία), ακρωτηριασμοί κάτω άκρων, εγκεφαλική παράλυση και λοιπές κινητικές αναπηρίες.
Φαίνεται ότι η ιδέα έχει ωριμάσει και οι άνθρωποι που άρχισαν ήδη να δουλεύουν για να πάρει σάρκα και οστά, προσπαθούν να κινητοποιήσουν και να ευαισθητοποιήσουν τοπικούς παράγοντες και οργανωμένα σύνολα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο Α.Π.Ο.Π καλεί κατ’ αρχήν όλα τα άτομα με κινητική αναπηρία που ενδιαφέρονται, να έρθουν σε επαφή με το σωματείο και να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, ανεξάρτητα από ηλικία και φύλο.
Το άθλημα είναι γι’ αυτούς και η ομάδα θα στελεχώνεται από αυτούς. Δεν περισσεύει κανείς. Όλοι έχουν δικαίωμα στον αθλητισμό. Εμείς είμαστε εδώ και θα είμαστε πάντα δίπλα τους, να τους στηρίζουμε και να τους προσφέρουμε αυτό που μέχρι σήμερα και για τόσα χρόνια στερήθηκαν.

Όπως κάθε τι καινούργιο, όπως και κάθε αρχή έχει τις δυσκολίες της. Πέραν από τις δυσκολίες εξεύρεσης των αθλητών που θα στελεχώσουν την ομάδα, χρειάζονται και αμαξίδια, ειδικά σχεδιασμένα για το άθλημα τα οποία κοστίζουν αρκετά χρήματα. Εμείς ως σωματείο θα φροντίσουμε, μέσω χορηγιών και με τη βοήθεια της πολιτείας μέσω του Κ.Ο.Α, να εξασφαλίσουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό έτσι ώστε να ξεκινήσουμε το συντομότερο δυνατόν πάνω στις σωστές βάσεις.

Σε ό,τι αφορά το άθλημα σε Παγκύπρια κλίμακα, να αναφέρω ότι η Πάφος θα είναι η τρίτη πόλη που θα έχει τη δική της ομάδα. Έχουν ήδη προηγηθεί η Λεμεσός και η Λευκωσία. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς την ομάδα « Ήφαιστος» Λεμεσού και τον προπονητή της κύριο Γιώργο Ομήρου για την πολύτιμη βοήθεια και καθοδήγηση σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα και θα ήθελα να τους συγχαρώ για το γεγονός ότι κατάφεραν ουσιαστικά μόνοι τους και χωρίς καμία βοήθεια αρχικά, να δημιουργήσουν την πρώτη ομάδα στην Κύπρο δίνοντας με αυτό τον τρόπο σε εμάς το έναυσμα και το ερέθισμα να τους ακολουθήσουμε.

Κοινός στόχος και κοινό όραμα είναι η δημιουργία Εθνικής Παραολυμπιακής Ομάδας, καθώς επίσης και η δημιουργία Παγκύπριου πρωταθλήματος.

Βιογραφικό:
Ο Δήμος Ρουσουνίδης είναι απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδικότητα στην Ειδική Φυσική Αγωγή. Έχει αποκτήσει αρκετή εμπειρία στο συγκεκριμένο άθλημα καθώς η πτυχιακή μου εργασία αφορούσε στο συγκεκριμένο άθλημα και βραβεύθηκε από το Πανεπιστήμιο ως μια από τις 10 καλύτερες. Μέσα στα πλαίσια εκπόνησης της πτυχιακής μου εργασίας είχε έρθει σε επαφή και συνεργασία με αρκετές ομάδες από την Ελλάδα, βοήθησε σε αρκετές προπονήσεις τους και ανέπτυξε πολύ καλές σχέσεις με αρκετούς αθλητές και προπονητές.

Δήμος Ρουσουνίδης
Προπονητής Α.Π.Ο.Π
Για επικοινωνία :
Τηλ: 97905352
Email: dimos.rous@gmail.com
Facebook: Dimos Rousounides


Πηγή: http://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.