Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Μυστήριο οι συνθήκες θανάτου του 9χρονου Βασίλη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο θάνατος επήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, και όχι από πνιγμό.

Δυο 24ωρα μετά το τραγικό περιστατικό στο Βουραϊκό μυστήριο καλύπτει τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 9χρονος Βασίλης βρέθηκε στο κενό και χάθηκε στον Βουραϊκό.

Ακόμη είναι άγνωστο αν το παιδί βάδιζε πίσω από τον πατέρα του και έτσι οι γονείς δεν είδαν τι συνέβη. Αν δηλαδή το παιδί έχασε την ισορροπία του ή εάν προσπάθησε να κάνει κάτι με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει.


Το παιδί έπεσε κάθετα τουλάχιστον 10 μέτρα και στη συνέχεια βρέθηκε σε ένα βάραθρο 20 μέτρων. Τα νερά παρέσυραν το κορμί του τελικά σε ένα βάθος περίπου 40 μέτρων από το σημείο της πτώσης.


Συγκεκριμένα βρέθηκε πολύ κοντά στο σημείο που χάθηκε στο φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού στην Αχαΐα πέφτοντας από τη γέφυρα στη θέση Σιφώνι.


Πρόκειται για σημείο που απέχει 7-8 χιλιόμετρα από το Διακοπτό. Εντοπίστηκε νεκρό από άντρες της ΕΜΑΚ που «χτένιζαν» την περιοχή από τη στιγμή που ενημερώθηκαν για το γεγονός.


Το σημείο στο οποίο βρέθηκε είναι μια απόκρημνη περιοχή με βράχια. Μεταφέρθηκε μάλιστα με συρμό του Οδοντωτού που διέθεσε ο ΟΣΕ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Αίγιο προκειμένου να γίνει η νεκροψία.


Κάτοικοι της περιοχής αλλά και ορειβάτες της ΕΜΑΚ έλεγαν στο MEGA ότι το σημείο που χάθηκε το παιδί είναι από τα πιο δύσκολα σημεία μιας κατά τα άλλα εύκολης διαδρομής για τους πεζοπόρους.


Σε τραγική κατάσταση είναι οι γονείς και ο αδελφός του άτυχου Βασίλη, που αδυνατούν να πιστέψουν πώς η εκδρομή τους από την Αθήνα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος κατέληξε σε τραγωδία…


Οι σκηνές που συνόδευσαν την ανάσυρση του 9χρονου, λίγο πριν από τις 9.00 το βράδυ της Κυριακής, τη μεταφορά του αρχικά στο συρμό του οδοντωτού και την παραλαβή του στη συνέχεια από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, παρέπεμπαν σε αρχαία τραγωδία, με το κλάμα και την κραυγή της μητέρας του να σκίζουν κυριολεκτικά τα βουνά της περιοχής.


Ο πατέρας του 9χρονου Βασίλη, δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβη ενώ με το ζόρι είχε τις αισθήσεις του και, σύμφωνα με μαρτυρίες, μονολογούσε «είμαι ένας ανίκανος πατέρας. Έχασα το παιδί μου, πάρτε μου την επιμέλεια των παιδιών μου…».


Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, ο θάνατος του εννιάχρονου Βασίλη επήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, και όχι από πνιγμό, μετά την πτώση του στα νερά του Βουραϊκού ποταμού στην Αχαΐα.


----------------

Ένας ειδικός για το φαράγγι όπου σκοτώθηκε ο 9χρονος: "Δεν είναι ασφαλές


Ιδιαιτέρως επικίνδυνες είναι, σύμφωνα με έμπειρους πεζοπόρους, οι διαδρομές στο φαράγγι του Βουραϊκού, όπου έχασε με τραγικό τρόπο ο 9χρονος τη ζωή του, μετατρέποντας την οικογενειακή εκδρομή για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σε τραγωδία.

Το σημείο όπου φέρεται να έπεσε ο 9χρονος Βασίλης πάνω από τη θέση "Σιφώνι" και μόνο από τις φωτογραφίες κόβει την ανάσα.

(Πατήστε επάνω στη φωτογραφία για μεγαλύτερη ανάλυση):



Πρόκειται για μια πρόχειρη λαμαρίνα μόλις 30 εκατοστών φάρδους εκατέρωθεν της σιδηροδρομικής γραμμής, ένα σημείο εξαιρετικά στενό που μπορεί κάποιος ανά πάσα στιγμή να χάσει την ισορροπία του, όπως εξηγεί στον "Ελεύθερο Τύπο" ο επίτιμος πρόεδρος του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου (ΑΟΣ), Κώστας Τσιβελέκας.

"Είναι ένα από τα ωραιότερα φαράγγια της Ευρώπης, αλλά δεν είναι ασφαλές. Όλη η διαδρομή είναι πλάι στις γραμμές του σιδηροδρόμου και αυτό από μόνο του δημιουργεί τεράστιο κίνδυνο. Όσοι επισκέπτονται το σημείο είναι απαραίτητο να συνοδεύονται από έμπειρη ομάδα. Εγώ έχω περάσει πολλές φορές τον Βουραϊκό και πάντα δημιουργούμε με την ομάδα μου μια μεγάλη αλυσίδα προστασίας για να περνούμε με ασφάλεια", αναφέρει.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιβελέκα, υπάρχουν ορισμένα σημεία η επικινδυνότητα των οποίων θα έπρεπε να τονίζεται στους επισκέπτες από τις κατά τόπους Αρχές. Το ένα είναι η γέφυρα που έχασε τη ζωή του ο 9χρονος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.