Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Σκότωσε την αδελφή του στο ξύλο για να μην παντρευτεί τον φίλο της

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο ίδιος της ο αδελφός της συνέθλιψε το κρανίο με ένα ραβδί.

Ο 21χρονος Saqib Masih από το Πακιστάν έδειρε την αδελφή του μέχρι θανάτου, συνθλίβοντας το κρανίο της με ένα ραβδί, επειδή δεν ήθελε εκείνη να παντρευτεί τον σύντροφό της.

Σκότωσε την αδελφή του στο ξύλο για να μην παντρευτεί τον φίλο της

Η άτυχη Anum Masih, 19 ετών, ξεψύχησε από το χέρι του αδελφού της στις 10 Ιουνίου. «Ήθελε να παντρευτεί, εμείς δεν συμφωνούσαμε με αυτό το γάμο, τσακωνόμαστε», δήλωσε ο Saqib στο CNN μέσα από το κελί του. «Ήταν η αδελφή μου, δεν ήθελα να τη σκοτώσω, δεν έχω σταματήσει να κλαίω από τότε. Ήταν η αδελφή μου».

Ο Yousuf Masih, πατέρας του θύματος, είπε πως ήταν αντίθετος με το γάμο αυτό επειδή οι δύο οικογένειες συνδέονταν με κάποιας μορφής συγγένεια. «Άρχισαν να τσακώνονται, τη χτύπησε με το ραβδί, δεν είχε πρόθεση να τη σκοτώσει», εξήγησε στο CNN, «τα πράγματα έγιναν ανεξέλεγκτα, αντέδρασε με οργή. Στο τέλος έγινε ζήτημα τιμής». Ο πατέρας κατήγγειλε στην αστυνομία τον γιο του για το φόνο της κόρης του.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν, το πρώτο 5μηνο του 2016 σκοτώθηκαν 212 γυναίκες στο όνομα της τιμής. Στις αρχές του μήνα μια έφηβη κάηκε από την ίδια τη μητέρα και τον αδελφό της επειδή κλέφτηκε ενάντια στη θέλησή τους.

Σύμφωνα με ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τέτοια περιστατικά στη χριστιανική κοινότητα του Πακιστάν, στην οποία ανήκει η οικογένειά Masih, είναι εξαιρετικά σπάνια. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο θάνατος της Anum, δείχνει πως δεν είναι ούτε η χριστιανική κοινότητα προστατευμένη από τέτοια «έθιμα».

Όπως αναφέρει το CNN, στο σπίτι της Anum είναι κρεμασμένες εικόνες του Ιησού και της Παναγίας. Από κάτω τους η μητέρα της 19χρονης θρηνεί. Εκείνη δεν ήταν σπίτι όταν έγινε το φονικό. «Δεν είχε πρόθεση να τη σκοτώσει, ό,τι έγινε έγινε. Θέλω ο γιος μου να αφεθεί ελεύθερος, στο τέλος τέλος είναι ο γιος μου», είπε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.