Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Σήμα κινδύνου για τα λιμάνια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αυστηρές προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις που έχουν οι κινητοποιήσεις κατά των ιδιωτικοποιήσεων του ΟΛΠ και του ΟΛΘ απηύθυναν τόσο ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, όσο και οι φορείς της κρουαζιέρας. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για τη μετάταξη των υπαλλήλων των δύο οργανισμών σε φορείς του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Μιλώντας σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Πιτσιόρλας χαρακτήρισε άκαιρες και καταστροφικές τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών στον ΟΛΘ και υπογράμμισε ότι υπάρχει κίνδυνος να απαξιωθεί το λιμάνι.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ αποκάλυψε ότι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες, η Holland America του ομίλου Carnival, προειδοποίησε ότι εάν η σημερινή κατάσταση συνεχιστεί, τότε θα βγάλει τα ελληνικά λιμάνια από τα προγράμματα της. Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, σε επιστολή του στα συνδικάτα του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, αναφέρει ότι η κυβέρνηση προτίθεται να φέρει νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα μετάταξης των περίπου 1.500 εργαζομένων των δύο Οργανισμών σε δημόσιους φορείς.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.