Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Σπουδαστές δημοσίων ΙΕΚ ζητούν να μην διαγραφούν από τον ΟΑΕΔ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι προβλέπει η απόφαση του Οργανισμού.

Σπουδαστές δημοσίων ΙΕΚ Αττικής κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ, αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Εργασίας να «εκκαθαρίσει» από τα μητρώα του Οργανισμού όσους σπουδάζουν στα δημόσια ΙΕΚ.

Συγκεκριμένα η απόφαση προβλέπει ότι «δεν μπορούν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους, ακόμα και αν θεωρηθεί ότι είναι διαθέσιμοι στην αγορά εργασίας, να θεωρούν δελτίο ανεργίας τους ή να εγγραφούν στο μητρώο ανέργων και να διεκδικήσουν επιδότηση ανεργίας κατ΄εφαρμογή του νόμου 1545/85».

Οι σπουδαστές των ΙΕΚ ζητούν να μη διαγραφεί κανένας σπουδαστής από τον ΟΑΕΔ. Ζητούν επίσης ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους σπουδαστές καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών, πρακτική ενταγμένη οργανικά στη μάθηση με αποδοχές με βάση το κατώτερο μεροκάματο, καμία απουσία σε εργαζόμενους σπουδαστές για τις ώρες που εργάζονται και πάσο για δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Όπως τονίζουν οι ίδιοι, αρκετοί είναι μακροχρόνια άνεργοι, άνθρωποι με οικογένειες και παιδιά, οι οποίοι διαγράφονται από τα μητρώα των ανέργων και αναγκάζονται ακόμη και να επιστρέψουν επιδόματα ανεργίας που λάμβαναν ως άνεργοι για την περίοδο που ταυτόχρονα σπούδαζαν σε κάποιο ΕΚ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.