Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Αύριο στο Σύνταγμα το Athens Pride

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στηρίζει το Φεστιβάλ Υπερηφάνεις η Περιφέρεια Αττικής.

Με σύνθημα «Γυναίκα δεν γεννιέσαι γίνεσαι, άνδρας δεν γεννιέσαι γίνεσαι» θα γίνει αύριο το 12ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας -Athens Pride- με αφετηρία την πλατεία Κλαυθμώνος και κατάληξη στο Σύνταγμα.

Αύριο στο Σύνταγμα το Athens Pride

Σκοπός του Athens Pride είναι να μεγιστοποιήσει την ορατότητα των LGBT ατόμων στην ελληνική κοινωνία και μ’ αυτό τον τρόπο παράλληλα να προωθήσει και εξελίξει τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις τους.

Το πρώτο Athens Pride πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2005.

Η Περιφέρεια Αττικής, πιστή στις δεσμεύσεις της για πλήρη σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου και με στόχο την ενδυνάμωση αυτών των δικαιωμάτων, έθεσε υπό την αιγίδα της το φεστιβάλ και παράλληλα προχωρά σε:

- Χρωματισμό των διαβάσεων της πλατείας Κλαυθμώνος και της κεντρικής διάβασης του Συντάγματος στα χρώματα του Athens Pride.
- Παραχώρηση του Πεδίου Άρεως στις 5/6 για το πικνίκ των εθελοντών των οργανώσεων και για την ποδηλατοδρομία τους.
- Φιλοξενία του επίσημου σποτ στο site της Περιφέρειας, έως την ολοκλήρωση του Athens Pride.

Το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο δεν ενέκρινε τη δωρεάν προβολή ως κοινωνικό μήνυμα.

«Κάθε απόφαση που αποκλείει την αποδοχή των συμπολιτών μας, λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου, είναι μια απόφαση αντίθετη στην αρχή της ισότητας. Το Athens Pride είναι ένα φεστιβάλ που δεν περιορίζεται σε μία πορεία, αλλά σε ένα σύνολο εκδηλώσεων, στις οποίες όλες και όλοι μπορούν να ενημερωθούν για τα δικαιώματα, για τις εξελίξεις στην νομοθεσία και την επιστήμη, για τις διεκδικήσεις των ΛΟΑΤ κινημάτων και για την άρση των ανισοτήτων. Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τις δράσεις αυτές, σημειώνοντας παράλληλα ότι πρέπει να επιλυθούν με διάλογο, μακριά από λογικές αποκλεισμών εκείνες οι διαφωνίες που κρατούν ένα μέρος της τρανς κοινότητας μακριά από την φετινή διοργάνωση της Αθήνας» είπε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.