Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Πλήθος κόσμου για το τελευταίο αντίο στον Μοχάμεντ Άλι - Δρόμος πήρε το όνομά του - Ταινία για την ζωή του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χιλιάδες άνθρωποι, φίλοι, συγγενείς και απλοί θαυμαστές του Μοχάμεντ Άλι συγκεντρώθηκαν για να πουν το τελευταίο αντίο στον θρύλο της πυγμαχίας.

Οι συγκεντρωμένοι, πολλοί από τους οποίους κρατούσαν πλακάτ, λουλούδια και μπαλόνια, φώναζαν ρυθμικά "Άλι, Άλι".

Στις περίπου 20 λιμουζίνες που συνοδεύουν τη νεκροφόρα επιβαίνουν τα παιδιά και τα εγγόνια του Μοχάμεντ Άλι καθώς και οι διασημότητες που επιλέχθηκαν για να μεταφέρουν το φέρετρό του.

Μεταξύ αυτών είναι ο ηθοποιός Γουίλ Σμιθ, ο Λένοξ Λιούις και ο Μάικ Τάισον.













---------------------

Λεωφόρος στο Γκρόζνι ονομάστηκε... Μοχάμεντ Αλι


Ο ισχυρός άνδρας της ρωσικής δημοκρατίας της Τσετσενίας, ο Ραμζάν Καντίροφ, εγκαινίασε την Πέμπτη μια λεωφόρο στο Γκρόζνι που φέρει το όνομα του θρυλικού μποξέρ Μοχάμεντ Άλι.

«Σήμερα αποφασίσαμε να τιμήσουμε τον Μοχάμεντ Άλι μετονομάζοντας μια από τις λεωφόρους του Γκρόζνι» ανέφερε στο Instagram ο Καντίροφ.

«Θα κατασκευάσουμε ένα μεγαλοπρεπές στάδιο πυγμαχίας, με την ονομασία Μοχάμεντ Άλι, σε αυτή τη λεωφόρο», πρόσθεσε.

Ο Τσετσένος πρόεδρος, που έχει πάθος με τις πολεμικές τέχνες, χαρακτήρισε τον Άλι «υπόδειγμα αληθινού μουσουλμάνου και μεγάλου αθλητή».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μοχάμεντ Άλι πέθανε την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 74 ετών, μετά από μακρά μάχη με την ασθένεια του Πάρκινσον. Είχε γεννηθεί στο Λούισβιλ του Κεντάκι και το 1964 ασπάστηκε το Ισλάμ.

---------------------

Η ζωή του Μοχάμεντ Άλι σε μια ταινία που επανακυκλοφορεί

Την Παρασκευή το τελευταίο αντίο στον μεγάλο πυγμάχο.

Τελευταίο αντίο σήμερα στον Μοχάμεντ Άλι, σε μια διαθρησκευτική τελετή παρουσία, μεταξύ άλλων, του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Χθες, χιλιάδες άνθρωποι, φίλοι, συγγενείς, φίλαθλοι και απλοί θαυμαστές του Μοχάμεντ Άλι παρέστησαν στη μουσουλμανική τελετή που οργανώθηκε στη μνήμη του μεγάλου πυγμάχου και προσευχήθηκαν πάνω από τη σορό του ανθρώπου που αγωνίστηκε μέσα στα ρινγκ για τη νίκη και έξω από αυτά για την ειρήνη.

Στο μεταξύ, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του Μοχάμεντ Άλι, που πέθανε στις 3 Ιουνίου σε ηλικία 74 χρόνων, η Sony Pictures θα επανακυκλοφορήσει τη βιογραφική ταινία για τη ζωή του μεγάλου πυγμάχου με τον Γουίλ Σμιθ.

Η ταινία θα προβληθεί αυτό το Σαββατοκύριακο σε περιορισμένο αριθμό κινηματογραφικών αιθουσών στις ΗΠΑ.



Για τον ρόλο του στην ταινία «Άλι», που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες για πρώτη φορά τον Μάιο του 2001, ο Γουίλ Σμιθ ήταν υποψήφιος για Όσκαρ πρώτου αντρικού ρόλου, ενώ ο ηθοποιός Γιόν Βόιτ, που υποδύονταν τον δημοσιογράφο του αθλητικού ρεπορτάζ, Χάουαρντ Κόζελ, ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ δεύτερου αντρικού ρόλου.

«Με το θάνατο του Μοχάμεντ Άλι, έχουμε δεχτεί πολλά αιτήματα για επαναπροβολή της ταινίας για να τιμήσουμε τη ζωή του» δήλωσε, σύμφωνα με το «The Hollywood Reporter», ο Ρόρι Μπρούερ πρόεδρος της εταιρείας για την παγκόσμια διανομή. «Η ταινία πραγματικά τιμά ό,τι έκανε ο Άλι, μία σπουδαία προσωπικότητα της σύγχρονης εποχής, ένας αθλητής που υπηρέτησε το άθλημά του, αλλά και που η προσωπική του πίστη και οι αρχές του τον έκαναν ακόμα πιο σημαντικό».

Ο Άλι, τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία βαρέων βαρών, πέθανε την περασμένη Παρασκευή και κηδεύεται σήμερα στο Λούισβιλ του Κεντάκι. Ανάμεσα σε αυτούς που θα σηκώσουν το φέρετρο του πυγμάχου θα είναι και ο Γουίλ Σμιθ, ο οποίος έγραψε στην σελίδα του στο Facebook: «Σόκαρε τον Κόσμο. Ο Μέντοράς μου και Φίλος μου. Μου άλλαξε τη ζωή».


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.