Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Αλλαγές στο Facebook

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διορθώθηκε σημαντικό κενό ασφαλείας του Facebook Messenger


Σημαντική ευπάθεια της πλατφόρμας του Facebook Messenger, που αφορούσε τόσο την έκδοση για φορητές συσκευές, όσο και την βασισμένη στο Web υπηρεσία, διορθώθηκε πρόσφατα. Το κενό ασφαλείας μπορούσε να επιτρέψει σε χάκερ την πρόσβαση στα μηνύματα των χρηστών, τα οποία στη συνέχεια οι επιτήδειοι μπορούσαν να επεξεργαστούν, ή να διαγράψουν.

Σύμφωνα με τον Roman Zaikin, ερευνητής της εταιρείας Check Point, κάποιος θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την ευπάθεια πολύ εύκολα, αρκεί να γνώριζε την τιμή του μοναδικού δείκτη “message_id” ενός δεδομένου μηνύματος. Για να καταφέρει κάτι τέτοιο, ο χάκερ θα μπορούσε να “μολύνει” το σύστημα του θύματος με κατάλληλο malware, ή να χρησιμοποιήσει κάποιο proxy server, του οποίου τα αρχεία καταγραφής θα μπορεί να προσπελάσει.

Σε περίπτωση επιτυχούς επίθεσης, ο χρήστης δεν θα ήταν δυνατό να αντιληφθεί ότι πολλά μηνύματα έχουν υποστεί επεξεργασία. Έτσι, ο επιτιθέμενος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την ταυτότητα του θύματος, προκειμένου να στείλει μαζικά μηνύματα spam, ή ακόμα και συνδέσμους προς τοποθεσίες Web με κακόβουλο λογισμικό.

Σημειώνεται ότι ο Zaikin ανακάλυψε το πρόβλημα μόλις στις αρχές του μήνα, ενώ ενημέρωσε άμεσα το Facebook, που προχώρησε στη διόρθωσή του με patch.

-------------

Η νέα ρύθμιση του Facebook που μπορεί να μετατραπεί σε spam

Το τεστ του κοινωνικού δικτύου για ένα νέο εργαλείο ειδοποιήσεων.

Το Facebook σχεδιάζει να δώσει στους χρήστες έναν ακόμη τρόπο για να ενημερώνουν τους φίλους τους για τις νέες δημοσιεύσεις τους αλλά δεν είναι σίγουρο ότι αυτοί θα το υποδεχτούν με καλό μάτι.

Το κοινωνικό δίκτυο δοκιμάζει μια νέα λειτουργία που θα δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να ειδοποιούν έως και 10 φίλους για μια δημοσίευση που έχουν μοιραστεί. Οι φίλοι που θα επιλέξει κάποιος να ενημερώνει, θα δέχονται μια ειδοποίηση σχετικά με τη δημοσίευση αλλά δεν προστίθεται κάποια ετικέτα σε αυτόν όπως συμβαίνει τώρα και έτσι δε θα εμφανίζεται σε κανενός το προφίλ. Η ιδέα βασίζεται στο να επιστήσει την προσοχή κάποιων χρηστών σε κάποια δημοσίευση χωρίς να γεμίζει το χρονολόγιο και οι τοίχοι αυτών. «Όταν κάνετε μια δημοσίευση που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα σε ορισμένους φίλους τότε θέλετε να βεβαιωθείτε ότι θα το δουν. Αντί να βάζετε ετικέτα τους φίλους είτε στην ίδια τη δημοσίευση είτε στα σχόλια, θα έχετε τώρα μια πιο διακριτική επιλογή για να τους ενημερώνετε για τη δημοσίευσή σας με την αποστολή, σε αυτούς, μιας ειδοποίησης», δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook εξηγώντας ποιο είναι το σκεπτικό του νέου εγχειρήματος.

Το χαρακτηριστικό, το οποίο επισημάνθηκε για πρώτη φορά από SocialTimes, αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται με μια μικρή ομάδα χρηστών του Facebook στον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία. Το Facebook επιβεβαίωσε το τεστ αλλά δεν είπε συγκεκριμένα πότε ή αν θα ξεκινήσει δημόσια για όλους. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες έχουν ήδη αρχίσει να διαμαρτύρονται ότι το νέο χαρακτηριστικό θα είναι ένας άλλος τρόπος για να γίνεται spam στους χρήστες με ακόμη περισσότερες ειδοποιήσεις. Έχει ακόμη συγκριθεί και με το «poke» το οποίο είχε θεωρηθεί ακόμη και εργαλείο... φλερτ αλλά εξελίχθηκε αργότερα σε έναν τρόπο να πει κάποιος ένα «γεια» χωρίς να στείλει μήνυμα.

-------------

Οι νέες δημοσιεύσεις του Facebook που θα φαίνονται και… δε θα φαίνονται!

Ο νέος τρόπος για να αυξηθεί η «κίνηση» των χρηστών

Η απόκρυψη των δημοσιεύσεων στο Facebook δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά το να μην εμφανίζονται μόνο στο δικό σας χρονολόγιο, είναι!

Ο γίγαντας των κοινωνικών δικτύων έχει μια επιλογή που επιτρέπει στους χρήστες που μπαίνουν από σταθερό υπολογιστή ή laptop (δεν ισχύει ακόμη για κινητά) να δημοσιεύουν ενημερώσεις οι οποίες θα φαίνονται μόνο στη ροή δημοσιεύσεων και όχι στον τοίχο τους, δηλαδή στο χρονολόγιό τους.

Ονομάζεται «κρύψτο από το χρονολόγιό σου» και ουσιαστικά επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν γρήγορες ερωτήσεις και ανακοινώσεις που θέλουν να τις δουν άμεσα κάποιοι στη ροή των δημοσιεύσεών τους, αλλά να μην είναι ορατές αν κάποιος επισκεφτεί τον τοίχο τους. «Η ικανότητα του να κρύβεις μια δημοσίευση από τη ροή υπάρχει και τώρα, και σήμερα είναι σε δοκιμή ένα χαρακτηριστικό που θα καταστήσει ακόμη πιο εύκολο τον έλεγχο των δημοσιεύσεων, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να δημοσιεύετε κάτι που θα φαίνεται μόνο στη ροή κι όχι στον τοίχο σας» ανέφερε εκπρόσωπος του Facebook στη Daily Mail.

facebook2

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο θέλει με αυτό τον τρόπο να ενθαρρύνει τους χρήστες να κάνουν περισσότερες δημοσιεύσεις δίνοντας τους το μήνυμα ότι μπορούν αυτές να είναι προσωρινές και να μην μένουν μόνιμα στο χρονολόγιό τους. Αυτό έρχεται μετά από πρόσφατη έρευνα που έδειξε ότι τα ποσοστά δημοσιεύσεων στο Facebook έχουν μειωθεί πολύ και συνολικά κατά 21% μέσα σε ένα χρόνο. Οι χρήστες πατώντας ένα απλό «τικ» κάτω από τη δημοσίευσή τους θα μπορούν να την κάνουν ορατή μόνο στη ροή κι όχι στον τοίχο τους, αλλά αυτή η δυνατότητα δεν είναι ακόμη διαθέσιμη για όλους. Το Facebook επιπλέον δεν έχει δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες για το πότε η δυνατότητα θα δοθεί σε χρήστες σε όλον τον κόσμο, αλλά εφόσον έγινε η αρχή, κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί σύντομα.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.