Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Το viral βίντεο μητέρας που γέννησε με «φυσιολογική καισαρική»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όλο και περισσότερες έγκυες γυναίκες αναζητούν τρόπους για να κάνουν την καισαρική όσο το δυνατόν πιο φυσική – είτε με επισκληρίδιο αναισθησία, για να μπορέσουν να δουν το μωρό τους μόλις γεννηθεί, είτε τραβώντας μόνες τους το μωρό, φτάνοντας την κοιλιά.

Σε αυτό το βίντεο βλέπουμε και μια νέα μέθοδο, τη λεγόμενη «φυσιολογική καισαρική», μια μέθοδο που συνδυάζει το φυσιολογικό τοκετό με την καισαρική τομή.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η μαμά είναι χωρίς αναισθησία ή ότι δεν πρόκειται για επέμβαση. Απλά όπως τονίζει η Βρετανή Sarah Saunders, η οποία ανέβασε το βίντεο με την εμπειρία της στο Youtube, «Εάν μια γυναίκα δεν μπορεί να γεννήσει φυσιολογικά, η ‘φυσιολογική καισαρική’ είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή».

Αν αναρωτιέστε ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται, όπως και στην κανονική καισαρική, γίνεται αρχικά μια τομή στην κοιλιά της γυναίκας. Αυτό που διαφοροποιείται είναι ότι οι γιατροί διευκολύνουν την έξοδο του κεφαλιού από την τομή, όμως στη συνέχεια αφήνουν το μωρό να βγει μόνο του, σπρώχνοντας με τους ώμους του, όπως και στον φυσιολογικό τοκετό. Η διαδικασία κρατάει περίπου τέσσερα λεπτά, πολύ περισσότερο από την τυπική καισαρική.




Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.