Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Τι πρέπει να τρώμε πριν την προπόνηση;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η διατροφολόγος των σταρ Ιβ Καλίνικ προτείνει τις κατάλληλες τροφές και τους σωστούς συνδυασμούς ανάλογα με την γυμναστική που ακολουθούμε.

Τρέξιμο και ποδηλασία: Το κλειδί είναι ένας συνδυασμός πρωτεΐνης, υδατανθράκων και θρεπτικών ελαίων που θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε τις δυνάμεις μας για περισσότερη ώρα. «Σε μια φέτα ψωμί από φαγόπυρο μπορείτε να αλείψετε λιωμένο αβοκάντο και τριμμένη ντομάτα» προτείνει η ειδικός.

Spinning, zumba, box: Τα συγκεκριμένα workouts απαιτούν ενέργεια. Το σώμα, λοιπόν, χρειάζεται... ανεφοδιασμό πριν την προπόνηση. Ένα ποτήρι γάλα καρύδας βοηθά στη χαλάρωση των μυών και ενισχύει την ελαστικότητά τους.

Πιλάτες, γιόγκα: Για να χαλαρώσετε, ο οργανισμός σας έχει ανάγκη από τροφές που αυξάνουν τη σεροτονίνη -ορμόνη γνωστή και ως ρυθμιστής της διάθεσης- και ανεβάζουν τα επίπεδα μαγνησίου. Ιδανικό πιάτο: σαλάτα με κέιλ, κινόα, αβοκάντο, λίγα καρύδια και σος από ελαιόλαδο, λεμόνι και ταχίνι.

Αεροβική και βάρη: Για να αποφύγετε τους τραυματισμούς, ποντάρετε σε τροφές με αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ χρήσιμη είναι και η πρωτεΐνη για το «χτίσιμο» των μυών. Μια καλή επιλογή είναι ομελέτα με σπανάκι και λάδι καρύδας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.