Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Απεργούν και σήμερα οι εφοριακοί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με νέα 24ωρη απεργία συνεχίζουν και σήμερα, οι εφοριακοί τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στη δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ ΔΟΥ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση αρνείται να προσέλθει σε διάλογο και να λάβει υπ' όψιν τα αιτήματα των εργαζομένων και καλεί τους εργαζομένους να συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί, έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΠΟΕ ΔΟΥ:

«Η επιτυχία της σημερινής κινητοποίησης που πιστοποιείται από τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων και τα υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Κυβέρνηση αρνείται να προσέλθει σε διάλογο και να λάβει υπόψη έστω και καθυστερημένα τα αιτήματα των εργαζομένων, μας οδηγεί στη συνέχιση των κινητοποιήσεων με 24ωρη απεργία την Παρασκευή 20.05.2015, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής επιτροπής.

Παίρνουμε δύναμη και συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, μετά και την απόφαση των άλλων δύο Ομοσπονδιών του Υπουργείου Οικονομικών ΟΤΥΕ και ΟΣΥΟ να προκηρύξουν 24ωρη απεργία για αύριο Παρασκευή και να δώσουμε όλοι μαζί αυτήν τη μάχη. Επιπλέον τα αθρόα μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Οικονομικών Υπαλλήλων, και τα αντίστοιχα συνδικάτα και Ομοσπονδίες, της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας κλπ μας γεμίζουν θέληση και πίστη να συνεχίσουμε.

- Επειδή οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και οι εργαζόμενες/νοι δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται ως πειραματόζωα ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών,

- επειδή είμαστε ριζικά αντίθετοι στη δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία των εσόδων του κράτους, την ανεξαρτησία της χώρας, την κατεύθυνση των ελέγχων και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων

-η διαρκώς ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια από τη βάρβαρη φορολογική πολιτική και την αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, έχουν μετατρέψει τις υπηρεσίας μας, σε εστίες κοινωνικής έντασης, συγκρούσεων, επιθέσεων κλπ.

Την Παρασκευή 20-5 2016 καλούμε σε απεργιακή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών στη Νίκης στις 11 το πρωί».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.