Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Φορολογική ασυλία για τα βουλευτικά «εταιρικά» αυτοκίνητα!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η αύξηση της φορολογίας από το 30% στο 80% του ετήσιου μισθώματος στα εταιρικά αυτοκίνητα έχει προκαλέσει σοκ στα στελέχη των επιχειρήσεων αλλά και στις εταιρείες χρονομίσθωσης.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr τα βουλευτικά αυτοκίνητα, τα οποία αποτελούν προϊόν χρονομίσθωσης, φαίνεται πως εξαιρούνται από την φοροκαταιγίδα που θα πλήξει την αγορά.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ΚΥΑ 129/2534/20.1.2010, η διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 13 του νόμου 4172/2013 δεν καταλαμβάνει τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης εξαιρούνται τόσο οι βουλευτές όσο και άλλοι φορείς του Δημοσίου που χρονομισθώνουν αυτοκίνητα από τη φορολογία.

Δηλαδή τη στιγμή που οι χρήστες εταιρικών αυτοκινήτων θα καταγράψουν το 80% του ετήσιου μισθώματος ως έσοδα, οι βουλευτές και άλλοι Γενικοί Γραμματείς και στελέχη Φορέων του Δημοσίου χρήζουν ασυλίας!

Όπως ανέφεραν στο Enikonomia.gr στελέχη από λογιστικά γραφεία η εν λόγω διάταξη εξαιρεί τους βουλευτές από τη φορολόγηση των «εταιρικών» αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν έχοντας μάλιστα μεριμνήσει να καλύπτουν και τα έξοδα καυσίμων μέσω ειδικού επιδόματος.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε την ΚΥΑ (στο τέλος της παραγράφου 2) που εξαιρεί από φόρους τα «εταιρικά» αυτοκίνητα του Δημοσίου.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.