Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είκοσι δήμοι σε όλοι την Αθήνα γιορτάζουν τη σημερινή μέρα.

Με μήνυμα «Πάρτε τις σκάλες αντί το ασανσέρ και γίνεται πιο υγιείς και χαρούμενοι» γιορτάζεται σήμερα 13 Μαΐου η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ.

Στην Ελλάδα πραγματοποιείται για 2η συνεχή χρονιά και συμμετέχουν -μεταξύ άλλων- αρκετά πανεπιστήμια, σχολές, περιφερειακές ενότητες καθώς και 20 δήμοι σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Το 2015 πάνω από 300.000 Ευρωπαίοι πήραν τις σκάλες σε 60 πόλεις σε 21 χώρες με την συμμετοχή 162 φορέων και οργανώσεων συμμετέχοντας στην εκστρατεία της ISCA «NowWeMove» για την προώθηση του μαζικού αθλητισμού, της φυσικής άσκησης και της σωματικής δραστηριότητας.

Στόχος είναι η ενθάρρυνση των πολυάσχολων ανθρώπων να κινηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όλες οι δράσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ θα είναι εθελοντικές και θα λάβουν υπόψιν τους τις ανάγκες προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία και προβλήματα υγείας.

«Σκοπός να δείξουμε πόσο εύκολο είναι να κινηθούμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και οι πολυάσχολοι στη δουλειά μας να γυμναστούμε ανεβαίνοντας τις σκάλες» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εθνικός συντονιστής της εκστρατείας «NowWe Move» στην Ελλάδα Γιώργος Φαρφαράς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.