Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Με τον νέο νόμο οι αιτήσεις συνταξιοδότησης από σήμερα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε το Ασφαλιστικό.

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε χθες αργά το βράδυ ο νόμος 4387/2016 «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας- Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού- συνταξιοδοτικού συστήματος- Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις» με αριθμό φύλλου 85/ 12-05-2016.

Επομένως, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας, όσες αιτήσεις συνταξιοδότησης υποβληθούν από σήμερα, Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, θα υπάγονται στις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου.


Ειδικά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, κατά τη ρητή πρόβλεψη του άρθρου 6 παρ. 4 του νόμου, θα υπαχθούν στις διατάξεις του από την 1η Ιουλίου 2016.


Παραιτήσεις γιατρών του ΕΣΥ λόγω Ασφαλιστικού


Στο μεταξύ, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά από το υπουργείο Υγείας να εξετάσει το θέμα που έχει προκύψει με τις παραιτήσεις των ιατρών του ΕΣΥ που προηγήθηκαν της ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ώστε να θεωρηθούν ως αιτήσεις συνταξιοδότησης.


«Είναι πραγματικά άδικο ιατροί που συνταξιοδοτούνται έως το τέλος του 2016 και έχουν ήδη παραιτηθεί να χάνουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης με το παλαιό ευνοϊκότερο καθεστώς», αναφέρει ο ΙΣΑ.


------------

Δημοσιεύθηκε το νέο ασφαλιστικό στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τέθηκε σε ισχύ το νέο ασφαλιστικό από το βράδυ της Πέμπτης που ψηφίστηκε την περασμένη Κυριακή από την κυβέρνηση.

Στα πρώτα μέτρα του νομοσχεδίου Κατρούγκαλου που θα εφαρμοστούν είναι η αύξηση της παρακράτησης φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους, η περικοπή των επικουρικών συντάξεων και του ΕΚΑΣ όπως επίσης και ο νέος υπολογισμός του εφάπαξ.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε αναλυτικά τι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.