Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Στα πόστα τους επέστρεψαν οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα για την παρουσία υποψήφιων αγοραστών.

Επέστρεψαν στις εργασίες τους πριν τις 13:00 οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι νωρίς το πρωί προχώρησαν σε κινητοποίηση, με αφορμή την έλευση αντιπροσωπείας υποψήφιων αγοραστών του λιμένα, της φιλιππινέζικης International Container Terminal Services, Inc (ICTS).

Αντιλαμβανόμενοι τα μέλη της αντιπροσωπείας της ICTS να περιηγούνται στους χώρους του λιμανιού, οι εργαζόμενοι του ΟΛΘ κινητοποιήθηκαν άμεσα πολιορκώντας τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ).

«Την Πέμπτη 12 Μάϊου 2016, θα έχουμε σύσκεψη, προκειμένου να δούμε το τι μέλλει γενέσθαι» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η επικεφαλής του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Οργανισμού, Φανή Γουργούρη, και πρόσθεσε: «Η σημερινή μας κινητοποίηση ήταν προκειμένου να δείξουμε στους υποψήφιους αγοραστές ότι είμαστε εδώ και αντιτιθέμεθα σφοδρά στην πώληση του 51% +16% της ΟΛΘ ΑΕ».

Υπογραμμίζεται ότι ο διαγωνισμός πώλησης της εταιρείας προχωρά κανονικά και ο «γύρος» επισκέψεων των υποψήφιων επενδυτών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης άνοιξε σήμερα. Αύριο, 10 Μαΐου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης θα γίνει παρουσίαση της εταιρείας και των προοπτικών της, βάσει και των όσων προβλέπονται στο master plan του λιμένα. Η ICTS αποτελεί παγκόσμια δύναμη στη διαχείριση container terminalς με παρουσία σε 28 λιμάνια ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ο Μάιος αποτελεί τον μήνα κατά τη διάρκεια του οποίου τουλάχιστον πέντε από τους οκτώ υποψηφίους που έχουν περάσει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, θα επισκεφθούν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συγκεντρώσουν τις πληροφορίες που χρειάζονται για να αποφασίσουν εάν τελικά θα καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του 51% της ΟΛΘ ΑΕ και του υπόλοιπου 16% στην επόμενη πενταετία και υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιήσουν τις επενδύσεις πρώτης προτεραιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τον ΟΛΘ, με την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών, εντός του Ιουλίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.