Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Η γυναίκα που ρισκάρει τη ζωή της για να σώσει ανήλικες νύφες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η 29χρονη που σταμάτησε εκατοντάδες γάμους παιδιών μέσα σε 4 χρόνια.

Μια νεαρή ακτιβίστρια από την Ινδία, η οποία δρα κατά των εξαναγκασμών των ανηλίκων σε γάμο ρίσκαρε ακόμη και τη ζωή της, δεχόμενη απειλές, στην προσπάθειά της να σώσει μια 17χρονη που ζει με τον αλκοολικό άνδρα της από την ηλικία των 12 ετών.

Η 29χρονη Kriti Bharti ακύρωσε 29 γάμους παιδιών και σταμάτησε πάνω από 900 συμφωνίες που θα οδηγούσαν στο γάμο και αφορούσαν ανήλικα αγόρια και κορίτσια μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια. Στην πιο πρόσφατη πράξη ηρωϊσμού της εμπλέκεται ένα 17χρονο κορίτσι που το έσκασε από το σπίτι του για να μην είναι αναγκασμένη να ζει με τον 21χρονο σύζυγό της, τον οποίο υποχρεώθηκε να παντρευτεί πριν από πέντε χρόνια.

Η κοπέλα έφυγε από το σπίτι της μέσα στη νύχτα, όταν η Kriti την οδήγησε σε ένα ασφαλές σπίτι στο Jodhpur στη βόρεια Ινδία. «Η δουλειά μου σημαίνει πολλά για μένα», είπε η ίδια η οποία έχει ιδρύσει τη Saarthi Trust, μια φιλανθρωπική οργάνωση για την προστασία των θυμάτων των παιδικών γάμων, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail.



Η ίδια προσθέτει ότι αφιέρωσε τη ζωή της για να βοηθήσει αυτά τα ανυπεράσπιστα παιδιά τα οποία είναι αναγκασμένα να ζουν σε αυτές τις βάρβαρες συνθήκες λόγω της «παράδοσης». Όπως και με τα άλλα θύματα στα οποία δίνει στέγη η Kriti έτσι και με την 17χρονη που έφυγε από το σπίτι της θα την φιλοξενήσει σε ένα καταφύγιο πριν πλησιάσει την οικογένεια και ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ακύρωση του γάμου. «Θα μιλήσω με την οικογένειά της και την οικογένεια του συζύγου της για να προσπαθήσω να τους κάνω να καταλάβουν. Μερικοί γονείς τελικά κατανοούν και βοηθούν τις κόρες τους να ξεφύγουν από τα νύχια του γάμου, αλλά άλλοι δεν το κάνουν. Θα ήταν σπουδαίο αν αυτή η οικογένεια επέτρεπε την ακύρωση και υποστήριζε το κορίτσι, αλλά αν δεν το κάνουν, θα χρησιμοποιήσουμε το νόμο» αναφέρει η ίδια.



Όμως το νεαρό κορίτσι προέρχεται από μια περιοχή της Ινδίας που τα εγκλήματα τιμής είναι διαδεδομένα. Παρ’ όλα αυτά η Kriti δηλώνει ότι θα κάνει ο,τι περνά από το χέρι της για να προστατεύσει τα δικαιώματα της 17χρονης και μια καλύτερη ζωή. Για παράδειγμα η νεαρή κοπέλα πάντα ήθελε να τελειώσει το σχολείο, πράγμα που δεν κατάφερε. Οι γονείς της την ανάγκασαν να παντρευτεί με τον 21 ετών σήμερα σύζυγό της, ο οποίος σύμφωνα με την ίδια είναι αλκοολικός και βίαιος.



Αυτή την εβδομάδα η Kriti βραβεύτηκε για την πιο γρήγορη ακύρωση γάμων παιδιών και μπήκε στο βιβλίο με τα ρεκόρ της Ινδίας. «Για όσο μπορώ θα σώζω τα θύματα των παιδικών γάμων» είπε η ίδια και πρόσθεσε: «Είναι μια παράδοση που πρέπει να σταματήσει και θα πρέπει να εκπαιδευτούν οι κοινότητες και να διδαχθούν ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος. Έχουμε καθήκον να το αλλάξουμε αυτό.»






Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.