Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Εκπτώσεις… και στις εκπτώσεις!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ολοκληρώνονται αύριο οι ενδιάμεσες εκπτώσεις που ξεκίνησαν «καθυστερημένα» λόγω των αργιών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς. Και ενώ οι χειμωνιάτικες και οι καλοκαιρινές εκπτώσεις έχουν τη φιλοσοφία «ξεπούλημα λόγω τέλους εποχής», δεν συμβαίνει το ίδιο με τις ενδιάμεσες οι οποίες αφορούν τις νέες παραλαβές για τη σεζόν. Οι εκπτώσεις ξεκινούν από 10% και φτάνουν έως και 50% και διαφοροποιούνται ανάλογα με το είδος, ενώ σε κάποια είδη και όσο περνούν οι μέρες, οι καταναλωτές μπορούν να βρουν προϊόντα με έκπτωση που φτάνουν έως και το 70% (κομμάτια της περασμένης σεζόν).

Τα ρούχα και τα παπούτσια «έχουν την τιμητική τους», αφού και σύμφωνα με τους υπεύθυνους, η αγορά κατά τη διάρκεια της πασχαλινής αγοράς δεν κινήθηκε πολύ σε αυτά τα είδη. Η προσδοκία των ενδιάμεσων εκπτώσεων σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών και τον ειδικό γραμματέα του κ. Μάκη Σαββίδη, είναι να αντισταθμιστεί η απώλεια που είχαν τα καταστήματα στην επιβαρυμένη πασχαλινή περίοδο.

«Περιμένουμε τους καταναλωτές να προσέλθουν. Το καλό με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις είναι ότι αναφέρονται στα προϊόντα της σεζόν, οπότε παρουσιάζουν και ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για πιο ελκυστικά προϊόντα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σαββίδης.

«Οι απώλειες στον τζίρο της πασχαλινής αγοράς υπολογίζονται σε -7%», δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), Βασίλης Κορκίδης.

Ο κ. Κορκίδης πρόσθεσε :«Αυτό το επταήμερο των εκπτώσεων έπεσε ακριβώς μετά την πασχαλινή αγορά που υπάρχει μια καταναλωτική κόπωση, σε ένα μήνα που έχουν προτεραιότητα άλλες υποχρεώσεις όπως οι μαθητικές εξετάσεις. Είναι ένας μεταβατικός μήνας που ουσιαστικά οι επιχειρήσεις παραλαμβάνουν νέα εμπορεύματα και είναι άκομψο να παραλαμβάνεις νέα εμπορεύματα, να τα βγάζεις μια εβδομάδα σε έκπτωση και την επόμενη εβδομάδα η τιμή να είναι ακριβότερη για τον καταναλωτή».

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν έχουν αποδώσει. Ωστόσο όπως αποκάλυψε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, έχει ήδη κατατεθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση για τον κώδικα δεοντολογίας και λειτουργίας της αγοράς με την οποία ζητούν μία ευελιξία και μια απελευθέρωση των ενδιάμεσων εκπτώσεων για κάθε κλάδο του εμπορίου.

Τα καταστήματα παρέμειναν ανοιχτά προαιρετικά, χθες Κυριακή 8 Μαΐου και ενώ είχε ανακοινωθεί απεργία από τη ΓΣΕΕ και την ομοσπονδία εμποροϋπαλλήλων. Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ απάντησε σε σχετική ερώτηση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές: «Έχουμε συμφωνήσει στις επτά Κυριακές σύμφωνα με το νόμο, ωστόσο έχουμε τις ενστάσεις μας, αφού πιστεύουμε ότι δύο- τρεις από αυτές είναι περιττές. Μην ξεχνάμε ότι αποτρέψαμε τη λειτουργία των καταστημάτων 52 Κυριακές των χρόνο με την προσφυγή μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας», ανέφερε ο κ. Κορκίδης.

Όσοι θέλουν να ψωνίσουν οικονομικά και για ακόμη μεγαλύτερες προσφορές θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την Δευτέρα 11 Ιουλίου, ημερομηνία που έχει ορισθεί για την έναρξη των καλοκαιρινών εκπτώσεων.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.