Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Η συνοικία που αντιστέκεται στην οικοδομική έκρηξη στη Σανγκάη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επί 16 χρόνια οι κάτοικοι αρνούνται να φύγουν - Δείτε φωτογραφίες.

Σε μια γωνιά της Σαγκάης, περιτριγυρισμένη από έναν τσιμεντένιο τοίχο, βρίσκεται μια από τις πολυτιμότερες εκτάσεις με… ερείπια και σκουπίδια στον κόσμο.

Η συνοικία Guangfuli αποτελεί το όνειρο του επενδυτή ακινήτων: βρίσκεται στο επίκεντρο μιας από πιο ακριβές και ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές ακινήτων στον κόσμο.

Ωστόσο η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική: εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εκεί στα μισοερειπωμένα σπίτια τους επιμένοντας για 16 ολόκληρα χρόνια να μην τα εγκαταλείπουν παρότι οι τοπικές αρχές προσπαθούν να «καθαρίσουν» το χώρο ώστε να ξεκινήσει η ανέγερση κτηρίων.

Όπως λένε, αυτοί που διεκδικούν την περιοχή δεν τους αποζημιώνουν όσο πιστεύουν πως θα έπρεπε για τη γη τους.

Ο Luo Baocheng ζει στη Guangfuli με την οικογένειά του σε ένα τριώροφο κτήριο το οποίο κληρονόμησε από τη μητέρα του. Σύμφωνα με τον ίδιο ο εργολάβος δεν του δίνει τα 4,2 εκατ. γουαν που ζητεί, πιστεύοντας πως αυτή είναι η αξία του σπιτιού.

«Μου είπαν πως δεν έχω σωστούς τίτλους ιδιοκτησίας. Ζω εδώ για 32 χρόνια, αυτό δεν σημαίνει πως είναι ιδιοκτησία μου;», διερωτάται.

Στους κατοίκους έχουν προσφερθεί και διαμερίσματα στη Jiading, περιοχή όμως που απέχει πολύ από τον τωρινό τόπο διαμονής τους. Επιπλέον για εκείνα τα διαμερίσματα θα πρέπει και να πληρώσουν.






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.