Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Κατρούγκαλος: Καμία κύρια σύνταξη δεν θα μειωθεί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για μεταρρύθμιση - τομή που είχε ανάγκη ο τόπος από δεκαετίες έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για το ασφαλιστικό.

«Καμία κύρια σύνταξη δεν θα μειωθεί» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος προσθέτοντας ότι «τηρήσαμε απολύτως τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους συνταξιούχους».

«Προβλέπουμε πράγματι μια προσωρινή αναστολή καταβολής, όχι περικοπή, που θα διαρκέσει μέχρι το 2018, των πολύ υψηλών συντάξεων. Όσων αθροιστικά ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ ή τα 2.000 ευρώ ατομικά. Δεν μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο διαφορετικά, όσο αντιμετωπίζουμε τα εκρηκτικά ελλείμματα» επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Κατρούγκαλος επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις λέγοντας: «Διαλύσατε τα δημόσια οικονομικά, εκτοξεύσατε το χρέος και τσακίσατε τον συνταξιούχο. Πως καταφέρατε αυτό το θαύμα;»

«Η δική μας μεταρρύθμιση έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά: ισονομία καθώς όλοι - όχι μόνο οι μισθωτοί - θα έχουν επιβάρυνση επί του πραγματικού τους εισοδήματος 20% για την κύρια σύνταξη τους και 7% για την υγεία. Και ποια η απόκλιση από αυτή την εφαρμογή ίσων κανόνων για όλους; Μόνο εκεί όπου υπάρχει η ανάγκη να προστατευτούν οι πιο αδύναμοι. Για αυτό έχουμε την εθνική σύνταξη και την ειδική ασφαλιστική μεταχείριση των αγροτών. Και το σύστημα αυτό παραμένει ένα αναδιανεμητικό δημόσιο σύστημα, όχι κεφαλαιοποιητικό», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο ΕΚΑΣ ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι «αντί να το καταργήσουμε, αντικαθιστούμε το ΕΚΑΣ με την εθνική σύνταξη και μάλιστα με τρόπο που παρέχει πληρέστερη προστασία».

«Για το 90% του πληθυσμού παρέχουμε πληρέστερη προστασία» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.