Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Προκάλεσε πανικό στο αεροπλάνο με «βόμβα» γιατί δεν του σέρβιραν… μπίρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι απειλές που αναστάτωσαν πλήρωμα και επιβάτες.

Ένας εξαγριωμένος επιβάτης αεροπλάνου, ο οποίος επέστρεφε από τις διακοπές του από τα Κανάρια Νησιά, προκάλεσε έντονη αναστάτωση στους συνεπιβάτες του, όταν τη στιγμή που αρνήθηκαν να του σερβίρουν ένα ποτό, φώναξε πως κουβαλάει βόμβα .

Ο άνδρας, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, επέβαινε σε πτήση της Ryanair που απογειώθηκε από την Τενερίφη το βράδυ της Πέμπτης και ήταν καθ' οδόν προς την ισπανική ηπειρωτική χώρα. Οι ισπανικές εφημερίδες αναφέρουν ότι ο επιβάτης προκάλεσε την αναστάτωση όταν οι αεροσυνοδοί αρνήθηκαν να του δώσουν να πιει μπίρα. Στη συνέχεια υποστήριξε ότι είχε μια βόμβα που θα εκραγεί, οδηγώντας το αεροσκάφος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο άνθρωπος ήταν «εμφανώς ταραγμένος», ενώ η τοπική εφημερίδα El Correo Gallego έγραψε ότι πετάχτηκε ξαφνικά από το κάθισμά του και έτρεχε πάνω-κάτω στο διάδρομο φωνάζοντας «υπάρχει μια βόμβα! Πρόκειται να εκραγεί!»

Αρκετοί επιβάτες επιβεβαίωσαν ότι ο εξαγριωμένος άνδρας έλεγε ότι θα πυροδοτήσει μια βόμβα επειδή το πλήρωμα του αεροσκάφους αρνήθηκε να του δώσει να πιει μπίρα την οποία ζητούσε επίμονα! Οι πιλότοι επικοινώνησαν με τον πύργο ελέγχου, καθώς το αεροπλάνο ξεκίνησε την προσγείωση στο αεροδρόμιο στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα. Μετά την προειδοποίηση από τους πιλότους, ενεργοποιήθηκε το αντίστοιχο πρωτόκολλο και το αεροσκάφος προσγειώθηκε σε μια απομακρυσμένη περιοχή του τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο της Lavacolla.

Φυσικά, κατά την προσγείωση, το αεροσκάφος περικυκλώθηκε από ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας και πυροσβεστικής, ενώ ζητήθηκε από τους επιβάτες να παραμείνουν στις θέσεις τους. Ο άνδρας συνελήφθη και έγινε άμεσα έλεγχος στις αποσκευές του, ενώ αργότερα έγινε γνωστό ότι οι πιλότοι είχαν ενεργοποιήσει μια ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης αμέσως μόλις πληροφορήθηκαν το περιστατικό, για παν ενδεχόμενο.

Όπως αποδείχτηκε, βέβαια, δεν υπήρχε κάποιος εκρηκτικός μηχανισμός, αλλά οι απειλές και οι φωνές του διψασμένου για μπίρα πελάτη ήταν ικανές να αναστατώσουν ολόκληρη την πτήση, πλήρωμα και επιβάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.