Σάββατο 7 Μαΐου 2016

«Όαση» Άπω Ανατολής στη βρετανική ύπαιθρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ιάπωνας μοναχός διαμόρφωσε το χώρο για να του θυμίζει την πατρίδα του - Δείτε φωτογραφίες.

Κάποτε η έκταση της φωτογραφίας ήταν γεμάτη άγρια βλάστηση και εκεί ένας κτηνοτρόφος εξέτρεφε γουρούνια. Σήμερα κοσμούν το μέρος ανθισμένες κερασιές, μπαμπού, παγόδες, λιμνούλες και μοιάζει με μια γωνιά Άπω Ανατολής μέσα στη βρετανική ύπαιθρο.

Αυτός ο εκπληκτικός κήπος, πηγή ησυχίας και ηρεμίας, βρίσκεται πίσω από ένα κανονικό σπίτι σε απόσταση μερικών μέτρων από τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Newark με το Gainsborough.

Ο 76χρονος Buddha Maitreya, πρώην μοναχός, τα τελευταία 35 χρόνια εργάστηκε ακούραστα για να μεταμορφώσει την έκταση αυτή στο Nottinghamshire της Βρετανίας σε παραδοσιακό ιαπωνικό κήπο.

Εκτός από τα ανατολίτικα στοιχεία, ο άνδρας ανάμειξε και φυτά που τυπικά συναντώνται στη Βρετανία για να δημιουργήσει τη μοναδική του όαση γαλήνης.

«Είναι ένας κήπος που φτιάχτηκε κατά τύχη. Όταν άρχισα να φυτεύω δέντρα και λουλούδια δεν είχα ιδέα τι θα δημιουργούσα, απλώς ακολούθησα το ένστικτό μου», περιγράφει ο 76χρονος.

Γεννήθηκε στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας. Το όνομά του πριν μονάσει ήταν Koji Takeuchi και ο πατέρας του είχε εργοστάσιο παρασκευής noodle.

Τα ταξίδια του τον οδήγησαν στην Ταϊλάνδη, την Ινδία και το Νεπάλ όπου διδάχθηκε τις τεχνικές του διαλογισμού ενώ ένας φίλος του τον προσκάλεσε στη Βρετανία. Φτάνοντας εκεί ο Koji αγόρασε την έκταση αυτή και το αγροτόσπιτο που είχε φτιάξει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης.

«Ένιωσα αμέσως πως θα είμαι ευτυχισμένος εδώ», λέει.

Χωρίς προηγούμενη γνώση της κηπουρικής άρχισε τη μεγάλη προσπάθεια μεταμόρφωσης του χώρου σε κάτι που θα του θύμιζε μεν την πατρίδα του αλλά ταυτόχρονα θα περιείχε και φυτά και λουλούδια που μπορούν να επιβιώσουν και να ανθίσουν στο βρετανικό κλίμα.

Όλα τα φυτά που έχει στο χώρο του, του προσφέρθηκαν από φίλους και μαθητές στους οποίου έκανε μαθήματα διαλογισμού.

«Δεν είχα πραγματικό σχέδιο να γίνει ο κήπος όπως είναι σήμερα. Ήταν η καλή τύχη αλλά και η πίστη μου στη συνεργασία με τη φύση που δημιούργησε αυτή την αρμονία», προσθέτει.

Στον κήπο του πια παραδίδει μαθήματα διαλογισμού και τελετουργικά ιαπωνικού τσαγιού.

Ταυτόχρονα ο κήπος του έχει γίνει και τουριστικό αξιοθέατο που πολύς κόσμος επισκέπτεται πληρώνοντας εισιτήριο.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.