Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Συγκλονίζει Κύπριος μαθητής που παρομοιάζει τον εαυτό του με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκλονίζει 14χρονος μαθητής από τη Λεμεσό της Κύπρου ο οποίος παρομοιάζει τον εαυτό του με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη και καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα bullying στο σχολείο του.
Συγκλονίζει Κύπριος μαθητής που παρομοιάζει τον εαυτό του με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

"Με λένε Κωνσταντίνο, μα θα μπορούσε να με λένε και Βαγγέλη. Βαγγέλη Γιακουμάκη…" ανέφερε ο μαθητής σε ανάρτησή που έκανε το Σάββατο στο Facebook.


Το μήνυμά του συνεχίζει ως εξής:

"Βρίσκομαι στο νοσοκομείο από την Τετάρτη 18 Μαΐου μετά από ξυλοδαρμό από τον νταή του σχολείου, επειδή «τόλμησα» και δεν του έκανα πάσα την μπάλα στο παιχνίδι την ώρα της γυμναστικής…

…Στη μέση της χρονιάς αποφάσισα μόνος μου μετά από πολύ σκέψη να φύγω από το ιδιωτικό σχολείο που φοιτούσα και ζήτησα να μετεγγραφώ στο δημόσιο σχολείο της γειτονιάς μου, επειδή μου ασκούσαν bullying, φαίνεται όμως ότι οι νταήδες είναι παντού και είναι πολλοί!
Σήμερα 21 Μαΐου 2016 περιμένω να πάρω εξιτήριο από το νοσοκομείο, και αν μου το επιτρέψουν οι γιατροί την Δευτέρα θα πάω στο σχολείο.
Φοβάμαι όμως να πάω. Όχι γιατί θα με ξανακτυπήσει ο νταής όπως μου υποσχέθηκε την ώρα που έμπαινα στο ασθενοφόρο, αλλά γιατί πιστεύω πως δεν θα τιμωρηθεί όπως του αξίζει!
Έχω ζητήσει οικειοθελώς μια φορά να φύγω από σχολείο για να γλιτώσω. Δεν θα το ξανακάνω! Ας διώξουν και μια φορά τον νταή.
Τη Δευτέρα αν όλα πάνε καλά, θα είμαι στο σχολείο και ζητώ δημόσια να με συνοδεύσει στο σχολείο ο Υπουργός Παιδείας αντί οι γονείς μου και να ζητήσει για μένα ότι θα ζητούσε και για το δικό του παιδί. Άλλωστε παιδί του είμαι και εγώ. «Τα παιδιά μας» λένε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης….
Αν εσύ που διαβάζεις αυτό το κείμενο, έχεις βιώσει κάτι αντίστοιχο, αν ένιωσες πολλές φορές να σε ταπεινώνουν, να σε χτυπάνε, να σε κοροϊδεύουν και σιωπούσες μέχρι τώρα, παρακαλώντας την μοίρα σου να μην ξανασυμβεί, όρθωσε το ανάστημα σου. Κατάγγειλε το!
Κατάγγειλε το δημόσια!
Ο νταής δεν φοβάται μην τυχόν το δείρεις, ο μεγαλύτερος φόβος του είναι να μην τον φοβάσαι".




Σήμερα ο μαθητής έκανε νέα ανάρτηση στο Facebook αυτή τη φορά ποστάροντας ένα άρθρο του στην ιστοσελίδα magazinocy.com. Σε αυτό απευθύνει μήνυμα σε όσους έχουν υποστεί bullying, καλώντας τους να υψώσουν το ανάστημά τους.

Γράφει:

"Πολλές φορές ένιωσες πως σε ταπείνωσαν, μα δεν έβγαλες λέξη. Κι ας έβραζες από μέσα σου σαν ηφαίστειο.
Φοβήθηκες να ορθώσεις το ανάστημά σου, αφού για κάποιο ακατανόητο λόγο θεώρησες πως είναι πιο δυνατοί ή πιο σημαντικοί από εσένα.

Και εσύ για καιρό σιωπούσες, παρακαλώντας να βρουν κάποιον άλλον και να σε αφήσουν ήσυχο. Κάποιες φορές δεν άντεξες και λύγισες, δεν ήθελες να πας στο σχολείο.
Άλλες φορές μίλησες στους δασκάλους σου, ψάχνοντας το δίκιο σου. Μα το δίκιο σου δεν το υποστήριξε κανένας.

Σταμάτα να νιώθεις ότι είσαι κατώτερος από κάποιον άλλον.
Ύψωσε το ανάστημά σου απέναντί στους νταήδες.
Αυτοί δε φοβούνται το μέγεθος σου. Φοβούνται μόνο την πρόθεσή σου να τους αντιμετωπίσεις.

Ύψωσε το βλέμμα σου και αντίκρυσε τους κατάματα, μην τους σέβεσαι. Αυτό και μόνο τους φτάνει για να σε φοβηθούν.

Αυτοί σε μερικά χρόνια, θα είναι κάτι αποτυχημένα ρεμάλια όμως εσύ σίγουρα θα είσαι κάτι καλύτερο.
Μην περιμένεις άλλο. Μην τους χαρίσεις ούτε μέρα.

Ο νταής δεν φοβάται μην τυχόν τον δείρεις, ο μεγαλύτερος φόβος του είναι να μην τον φοβάσαι".


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.