Τρίτη 24 Μαΐου 2016

1ο Athens Aqua Fitness Event στις 29 Μαΐου στη Γλυφάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκδήλωση για την υδρογυμναστική για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Χορό στο νερό, πολεμικές τέχνες, πιλάτες και ασκήσεις αερόβιας γυμναστικής θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όσοι θα συμμετέχουν σε ένα καινοτόμο event, το 1ο Athens Aqua Fitness Event που θα γίνει σε ανοιχτή πισίνα καλοκαιρινού μπαρ στη Γλυφάδα την τελευταία Κυριακή της άνοιξης, στις 29 Μαΐου από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 3:30 το μεσημέρι.

Γεύση καλοκαιριού, διασκέδαση στο κόκκινο, ξέφρενοι ρυθμοί, εκτόνωση και άθληση στο νερό είναι τα κύρια συστατικά της διοργάνωσης που συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Η διοργανώτρια του event, Κωνσταντίνα Ρούσσου, θα μυήσει τους ενδιαφερόμενους στα οφέλη της υδρογυμναστικής με την συμμετοχή διακεκριμένων διεθνών εκπαιδευτών από Βραζιλία και Πορτογαλία.

Όπως εξηγεί η κ. Ρούσσου, πρόκειται για ένα event που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. «Η γυμναστική στο νερό απευθύνεται σε όλους και σε αθλητές και σε ανθρώπους που δεν συνηθίζουν να γυμνάζονται, ενώ μπορούν να ακολουθήσουν ένα τέτοιο πρόγραμμα άτομα όλων των ηλικιών. Από παιδιά και εφήβους μέχρι και ανθρώπους της τρίτης ηλικίας» σύμφωνα με την κ. Ρούσσου.

Στην υδρογυμναστική δεν υπάρχουν τραυματισμοί, επιβαρύνσεις, κραδασμοί γιατί όλα γίνονται στο νερό, ενώ θεωρείται αποδοτικότερη άθληση αφού η αντίσταση σε κάθε άσκηση είναι 15 φορές μεγαλύτερη συγκριτικά με την συμβατική γυμναστική. «Κάποιος που ακολουθεί ένα σωστό τρόπο διατροφής και με γυμναστική τρεις φορές την εβδομάδα σε έναν μήνα μπορεί να δει αποτελέσματα. Το νερό σμιλεύει το σώμα. Υπάρχουν προγράμματα ενδυνάμωσης, χορευτικά, προγράμματα για κάψιμο λίπους, για γράμμωση», τονίζει η κ. Ρούσσου.

Πρόκειται για μια νέα τάση στο χώρο του αθλητισμού που κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς του ευ ζην, καθώς «εκτός από τις ευεργετικές ιδιότητες της άσκησης, προσφέρει ενέργεια, αναζωογόνηση και φυσικά ευεξία».

Κατά τη διάρκεια των 8 προγραμμάτων οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν εξειδικευμένα προγράμματα με βάση τα διεθνή πρότυπα υδρογυμναστικής, αλλά και καινοτόμο εξοπλισμό.

Όπως τονίζει η κ. Ρούσσου, «δεν είναι μόνο τα ειδικά βαράκια ή οι ζώνες επίπλευσης που έχουμε. Επειδή έχω συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς κορυφαίες διοργανώσεις έχει σημειωθεί ραγδαία εξέλιξη στο θέμα aqua fitness, αφού πολλές φορές χρησιμοποιούνται μέχρι και διάδρομοι ή και στατικά ποδήλατα. Βασικός μας στόχος όμως είναι όλοι όσοι έρθουν στο event να διασκεδάσουν με αυτήν τη νέα τάση της μόδας στο χώρο του αθλητισμού και να δοκιμάσουν όλες τις πτυχές του aqua fitness και τις ασκήσεις που θα γίνουν και σε ρηχό και βαθύ νερό» συμπληρώνει η κ. Ρούσσου και επισημαίνει ότι «για λόγους ασφάλειας θα πρέπει να ξέρουν ότι θα πρέπει να έχουν καταναλώσει φαγητό τρεις ώρες πριν αρχίσουμε ένα πρόγραμμα aqua fitness. Άρα, αυτό που χρειάζεται είναι να φέρουν το μαγιό τους, μια πετσέτα και πάνω από όλα την καλή τους διάθεση». Στους συμμετέχοντες θα παρέχεται κολυμβητικό σκουφάκι, αθλητική τσάντα πλάτης και μεγάλο μπουφέ με υγιεινά εδέσματα και πολλές επιλογές ροφημάτων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.