Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Αυτά τα φεστιβάλ στην Αθήνα δεν πρέπει να τα χάσετε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τρεις μεγάλες διοργανώσεις που πρέπει να συμπεριλάβετε στην πολιτιστική σας ατζέντα.



Τρεις μεγάλες διοργανώσεις δίνουν δυναμικά το παρών από αύριο έως και τα τέλη Αυγούστου στην Αθήνα, μετατρέποντας την πόλη σε κοιτίδα πολιτισμού. Θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις Τέχνης και ποικίλα άλλα παράλληλα δρώμενα δίνουν άλλον αέρα στην πόλη, θυμίζοντάς μας ότι ο πολιτισμός αποτελεί τροφή όχι μόνο για το πνεύμα, αλλά και για το βλέμμα. Μάθετε, λοιπόν, ποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα πρωταγωνιστήσουν στην ατζέντα μας το τρίμηνο που ακολουθεί και κλείστε από τώρα το εισιτήριό σας. 

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου



Το σπουδαιότερο φεστιβάλ της Αθήνας φιλοξενεί κορυφαίες παραστάσεις και δημιουργούς, κυρίως στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Το Φεστιβάλ ξεκίνησε το 1955, όταν υπουργός Προεδρίας στην κυβέρνηση Παπάγου ήταν ο Γεώργιος Ράλλης κι αποφασίστηκε η διοργάνωση μιας γιορτής των τεχνών στην Αθήνα. Έκτοτε, η γιορτή είναι ό,τι σημαντικότερο πολιτισμικά διοργανώνει η πρωτεύουσα, με πλήθος κόσμου να συρρέει κάθε χρόνο για να παρακολουθήσει μοναδικές παραστάσεις και κορυφαία ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου. Μην χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε κάποια αρχαία ελληνική τραγωδία. Η έναρξή του για το 2016 έχει οριστεί στις 10 Ιουνίου με την "Αΐντα" του Τζουζέππε Βέρντι από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, ενώ η λήξη τους στις 20 Αυγούστου με τις "Όρνιθες" του Αριστοφάνη από την Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, η οποία εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Επίδαυρο. Το πάρτι για την έναρξη του Φεστιβάλ για τους φίλους, τους συνεργάτες αλλά και το κοινό έχει οριστεί στις 14 Ιουνίου (είσοδος €8 στον Κήπο, στον αριθμό 260 επί της Πειραιώς). Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ, καθώς και σημεία πώλησης εισιτηρίων, μπορείτε να τα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα. Σημειώστε ότι η προπώληση των εισιτηρίων για τις εκδηλώσεις του Ιουνίου έχει ήδη ξεκινήσει.

Πληροφορίες

Για αγορές εισιτηρίων: τηλ. 210 3272000, http://greekfestival.gr, facebook page 

Athens Technopolis Jazz Festival



H Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους, έπειτα από την επιτυχημένη περσινή επετειακή διοργάνωση του Athens Technopolis Jazz Festival, που συγκέντρωσε πάνω από 30.000 επισκέπτες μέσα σε πέντε μέρες. Η συνεργασία των δύο οργανισμών συνεχίζεται και φέτος στο 16ο Athens Technopolis Jazz Festival από τις 25 έως τις 29 Μαΐου, με jazz μελωδίες από 18 μουσικά σχήματα και ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. Το 16ο Athens Technopolis Jazz Festival ανοίγει την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, με την Athens Big Band και το Momo Trio, ένα μοναδικό σύνολο τριών ιδιαίτερων μουσικών που επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει φέτος την Ελλάδα, ενώ η βραδιά θα κλείσει με το Mário Laginha Trio από την Πορτογαλία. Η αυλαία του 16ου Athens Technopolis Jazz Festival πέφτει την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 με τους TriCoolOre feat. Pantelis Stoikos από την Κύπρο, τους Quadro Nuevo από τη Γερμανία και τέλος τους Erkan Oğur & Telvin από την Τουρκία.

Πληροροφορίες

Είσοδος Ελεύθερη

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548, www.technopolisjazzfestival.com, facebook page 

Art Athina



Η Art- Athina –Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης– είναι σήμερα μία από τις μακροβιότερες εκθέσεις Σύγχρονης Τέχνης στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο ετήσιο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα. Θεσμοθετημένη το 1993 από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης, αποτελεί σημείο συνάντησης για την εγχώρια και διεθνή καλλιτεχνική δημιουργία, προσελκύοντας κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Η 21η διοργάνωση ανοίγει τις πύλες της για το κοινό στις 26 Μαΐου στο Κλειστό Π. Φαλήρου (Γήπεδο TaeKwonDo) και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 29 Μαΐου, σημειώνοντας μάλιστα 25% αύξηση από την περσινή χρονιά στους συμμετέχοντες εκθέτες. Πιο συγκεκριμένα πέρυσι στην Art Athina πήραν μέρος 41 γκαλερί από 12 διαφορετικές χώρες, ενώ φέτος το παρών θα δώσουν 50 συμμετέχοντες από συνολικά 13 χώρες από όλο τον κόσμο.

Πληροφορίες

Είσοδος: Ολόκληρο: €8, Μειωμένο: €5 (άτομα άνω των 65 ετών, φοιτητές, κάτοχοι κάρτας ανεργίας με την επίδειξη κάρτας), Δωρεάν: παιδιά έως 18 ετών, ΑΜΕΑ, μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και μέλη της AICA

Κλειστό Π. Φαλήρου (TaeKwonDo), Ολυμπιακά Ακίνητα, Μωραϊτίνη 2, Φάληρο, τηλ. 210 9221254, www.art-athina.gr, facebook page

Δείτε τι άλλες δραστηριότητες μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.