Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Τα χρόνια περνούν και οι κρατούμενοι περιμένουν στη φυλακή La Joya του Παναμά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φυλακίζονται χωρίς δίκη για απεριόριστο διάστημα - Δείτε φωτογραφίες.

Ο Παναμάς έχει το υψηλότερο ποσοστό κρατουμένων χωρίς δίκη, σύμφωνα με στοιχεία του 2014. Όπως εξηγεί δικηγόρος της χώρας, περισσότεροι από το 60% των φυλακισμένων δεν έχουν καταδικαστεί. Παραμένουν ωστόσο κρατούμενοι στις φυλακές της χώρας, όπως τη διαβόητη La Joya στην πρωτεύουσα.

Στις αλλαγές που προωθούνται, προβλέπεται κράτηση μέγιστης διάρκειας ενός έτους χωρίς δίκη, χρόνος που θα προσμετρήσει και στην τελική ποινή.

Μέχρι τότε ωστόσο, το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας έχει πολλά προβλήματα να λύσει.

Σύμφωνα με έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ του 2014, συχνά οι κρατούμενοι ζουν σε συνθήκες απειλητικές για τη ζωή τους, με θανάσιμες «μάχες» μέσα στις φυλακές και πολύ λίγους φρουρούς.

«Το μόνο που θέλω είναι να μου ανακοινωθεί η ποινή μου», λέει ο Alvis Javier που κρατείται στη La Joya χωρίς καταδίκη για έξι χρόνια ως ύποπτος για κατοχή ναρκωτικών.

Ο Javier μελετά για να πάρει το απολυτήριο λυκείου και ζει σε κελί της πτέρυγας διεμφυλικών.

Ένας άλλος κρατούμενος έχει για «παρέα» μια πλαστική κούκλα του σεξ, σε φυσικό μέγεθος. Ο Carlos Fuentes φυλακίστηκε για κατοχή πλαστής ταυτότητας και «κόλλησε» στη La Joya για δύο χρόνια. «Πολλοί από μας είμαστε σε αυτή την κατάσταση», λέει.

Για να αντιμετωπίσει τον υπερπληθυσμό η κυβέρνηση του Παναμά μεταφέρει τους ξένους κρατούμενους σε νέα φυλακή, στη La Nueva Joya.






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.