Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Η απίθανη μεταμόρφωση του σκύλου που λιμοκτονούσε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τον έσωσαν και τον υιοθέτησαν - Δείτε τις φωτογραφίες.

Όταν μεταφέρθηκε σε καταφύγιο στην Ισπανία, τα κόκαλα του εικονιζόμενου σκύλου σχεδόν τρυπούσαν το δέρμα του και τα όργανά του ήταν μια ανάσα από την κατάρρευση.

Η άτυχη Barilla ήταν σαν ένα σάκο με κόκαλα και είχε τόσο λίγους μύες που δεν μπορούσα να περπατήσει ούτε να σταθεί.

Επτά εβδομάδες αργότερα, η ανάρρωση και η μεταμόρφωσή της ήταν εκπληκτικές.

Όταν την πρωτοεξέτασε ο κτηνίατρος, δεν ήταν σαφές αν θα κατάφερνε να επιβιώσει. Είχε βάρος μόλις επτά κιλά και της χορηγήθηκε άμεσα ορός.

«Ήταν τόσο υποσιτισμένη και αφυδατωμένη που το μόνο που μπορούσε να κινήσει ήταν το κεφάλι και η ουρά της», περιγράφει ο Eduardo Rodriguez, ιδιοκτήτης του καταφυγίου, «ασχολούμαι με τις διασώσεις ζώων από παιδί κι έχω συνηθίσει να τα βλέπω σε άσχημη κατάσταση αλλά ποτέ δεν είχα δει κάτι σαν την Barilla. Ο κτηνίατρος είπε πως ίσως δεν τα κατάφερνε αν αργούσαμε έστω μια μέρα».

Μια εβδομάδα αργότερα είχε πάρει βάρος αλλά ακόμα δεν κατάφερνε να σταθεί όρθια και κατέρρεε.

Επτά εβδομάδες αργότερα η μεταμόρφωσή της ήταν εντυπωσιακή και πλέον ζει μαζί με τον Rodriguez και την οικογένειά του- και τα πέντε σκυλιά του.

«Η θέλησή της για ζωή ήταν απίστευτη κι ένιωσα να δένομαι μαζί της από τη στιγμή που την είδα. Είμαστε πλέον αχώριστοι, είναι πανέξυπνη και υπάκουη», πρόσθεσε.

Όσο για το πώς κατέληξε το σκυλί σε αυτή την κατάσταση, διερευνάται και από την αστυνομία. Ο άνδρας που ειδοποίησε την αστυνομία υποστήριξε πως τη βρήκε σε αυτή την κατάσταση. Ωστόσο οι άνθρωποι του καταφυγίου λένε πως αν ήταν αδέσποτη θα έτρωγε τουλάχιστον από τα σκουπίδια οπότε προφανώς κάποιος την είχε κάπου κλειδωμένη και την άφηνε να λιμοκτονήσει.

«Είχε σημάδια στα πόδια και τις πατούσες της και πιστεύουμε πως δημιουργήθηκαν επειδή σερνόταν, αφού δεν μπορούσε να περπατήσει χωρίς μύες», εξήγησε συνάδελφος του Rodriguez.






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.