Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Τρεις συλλήψεις για «πειραγμένα» ταξίμετρα και ταμειακές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χειροπέδες σε οδηγούς στο κέντρο της Αθήνας.

Τρεις οδηγοί ταξί συνελήφθησαν στη διάρκεια ελέγχων που έγιναν σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, για επέμβαση στον μηχανισμό ένδειξης της αξίας της διαδρομής (ταξίμετρο) και στις ταμειακές μηχανές των οχημάτων, καθώς και για εξαπάτηση των επιβατών.

Ειδικότερα, στα δύο από τα οχήματα, εντοπίστηκαν ειδικές συνδεσμολογίες (καλωδίωση on-off και συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης) πρόκλησης παρεμβολών αντίστοιχα στην ταμειακή μηχανή και στο ταξίμετρο, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό την μη έκδοση αποδείξεων και τη διαφυγή καταβολής των αναλογούντων φόρων. Περαιτέρω ο ένας εκ των οδηγών πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να εισπράττει υπερβολικό κόμιστρο, διπλάσιο της κανονικής χρέωσης.

Ο οδηγός του τρίτου οχήματος, προέβαινε κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση σε εξαπάτηση των επιβατών, έχοντας αποκρύψει με μαύρο χρώμα την θέση ένδειξης της διπλής-μονής ταρίφας επί της οθόνης του ταξιμέτρου, με αποτέλεσμα να εισπράττει υπερβολικό κόμιστρο.

Συγκεκριμένα κατελήφθη επ’ αυτοφώρω να εξαπατά πελάτη λαμβάνοντας υπερβολικό κόμιστρο, ενώ κατά τη διάρκεια του ελέγχου εντοπίσθηκαν επί του οχήματος τέσσερις αποδείξεις με χρέωση διπλής ταρίφας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.