Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Την Κυριακή ο 5ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις 9:00 η πρώτη εκκίνηση.

Αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του 5ου Ημιμαραθώνιου της Αθήνας που διεξάγεται την Κυριακή 20 Μαρτίου, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, με σκοπό την διευκόλυνση της δρομικής κοινότητας.

Περισσότεροι από 18.000 δρομείς, αθλητές Έλληνες και ξένοι, αλλά και χιλιάδες πολίτες θα μετάσχουν στο μεγάλο αθλητικό γεγονός, τεστάροντας αντοχές και δυνάμεις.

Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου θα δοθεί στις 9.00 το πρωί μπροστά από το Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, επί της Λεωφόρου Αμαλίας με κατεύθυνση την οδό Πανεπιστημίου.

Είκοσι λεπτά αργότερα στις 9.20 δίδεται η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 3χλμ WIND επίσης από την Πλατεία Συντάγματος (Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη), επί της οδού Αμαλίας.

Στις 11.45 δίδεται η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 5χλμ στην Πλατεία Συντάγματος, στο ύψος της Οδού Ερμού, με κατεύθυνση προς την Οδό Φιλελλήνων.

Και τέλος η εκκίνηση του Αγώνα 1000μ ΑΜΕΑ & Special Olympics δίνεται στις 9.50 από το ύψος της διασταύρωσης της οδού Ριζάρη με τη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας, με κατεύθυνση προς τη Λεωφόρο Αμαλίας και τερματισμό μπροστά στην Πλατεία Συντάγματος (Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη).

Σημειώνεται ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία των Online Εγγραφών για τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο 2016. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συμμετάσχετε στον αγώνα αλλά δεν έχετε προχωρήσει εγκαίρως με την εγγραφή σας υπάρχει δυνατότητα εκπρόθεσμης εγγραφής στα Γραφεία του ΣΕΓΑΣ, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2109331113.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο φετινός Ημιμαραθώνιος διεξάγεται νωρίτερα από κάθε άλλη φορά ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης σημείωσε: «Με τον τρόπο αυτό ξεκινά νωρίτερα το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν για την πρωτεύουσα και ο Ημιμαραθώνιος συμπίπτει με το spring break των δυτικών Πανεπιστημίων. Οι διαδρομές των αγώνων περνούν μπροστά από όλα σχεδόν τα σημαντικά τουριστικά σημεία και τοπόσημα της πόλης».

«Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας είναι μια διοργάνωση, η οποία λειτουργεί υπέρ του υψηλού και μαζικού αθλητισμού. Δεν είναι μόνο ένας μεγάλος αγώνας είναι μια γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού, μια θαυμάσια ευκαιρία να αναδειχθεί η πόλη της Αθήνας», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Κώστας Παναγόπουλος .

«Κοινή μας αφετηρία και στόχος σε αυτήν την προσπάθεια είναι τα αθλητικά γεγονότα που διοργανώνουμε να λειτουργήσουν ως πρεσβευτές τουρισμού και πολιτισμού για την Αθήνα», τόνισε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, κ. Χρήστος Τεντόμας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.