Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Ζευγάρι πήγε τα παιδιά του διακοπές μόνο με ποδήλατο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ταξίδι 14 μηνών και 6.000 χιλιομέτρων! - Δείτε τις φωτογραφίες.

Οι Patrick Jones και Meg Ulman ήθελαν να ικανοποιήσουν την επιθυμία τους για ταξίδια χωρίς ωστόσο να επιβαρύνουν τον πλανήτη με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της μετακίνησής τους και υιοθετώντας έναν οικονομικό τρόπο ζωής.

Εγκαταλείποντας εδώ και χρόνια τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο και τα αεροπορικά ταξίδια, με σκοπό να μην επιβαρύνουν περαιτέρω τον πλανήτη, δεν τους έμεναν και πολλές λύσεις. Έτσι αποφάσισαν να ξεκινήσουν το ταξίδι τους ποδηλατώντας και να δουν μέχρι πού θα τους έβγαζαν οι αντοχές τους.

Με τα παιδιά τους Woody και Zephyr και το σκυλί τους Zero, ξεκίνησαν από το σπίτι τους στο Daylesford της Αυστραλίας κινούμενοι βόρεια.

Το ταξίδι τους είχε τελικά διάρκεια 14 μηνών και κατάφεραν να διανύσουν 6000 χιλιόμετρα!

«Θέλαμε να εφαρμόσουμε στο δρόμο τον permaculture ακτιβισμό μας και τις αρχές μας», εξήγησε ο Jones στην εφημερίδα «Telegraph».

Η οικογένεια επιβίωνε σχεδόν εξολοκλήρου τρώγοντας σπόρους, φυτά, ψάρια και οστρακόδερμα που έπιαναν μόνοι τους.

Στο τέλος της περιπέτειάς τους είχαν καταγράψει τα ονόματα και τις πρακτικές χρήσεις περίπου 250 ειδών φυτών.

«Σχεδόν κάθε κουλτούρα, γενιά πριν από μας είχε πολύ μεγαλύτερη οικολογική παιδεία», πρόσθεσε μιλώντας σε εκδήλωση του Melbourne Free University. «Οι περισσότεροι γνώριζαν τα άγρια φυτά στην περιοχή τους και πώς να τα χρησιμοποιούν σε σούπερ, φάρμακα και καταπλάσματα».

Η πενταμελής οικογένεια- μαζί με τον 4ποδο Zero- έτρωγε θηράματα του 5ου μέλους της.

«Βασικά ο Zero έβρισκε τη δική του τροφή, νεκρά ζώα από τροχαία. Κι όταν κατασκηνώναμε κάπου για μερικές ημέρες, εξαφανιζόταν για μισή ώρα, έβρισκε κάτι να φάει και επέστρεφε», περιέγραψε η Ulman.

Το ζευγάρι θα ήθελε η ιστορία του να χρησιμεύσει για να αλλάξει τη νοοτροπία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και να περιορίσει την εξάρτησή μας από τα αυτοκίνητα και τις αερομεταφορές.

«Ο κόσμος κοιτά πώς ζούμε και του φαίνεται ακραίο αλλά δεν θεωρούν ακραία την οδήγηση αυτοκινήτου», προσθέτει η γυναίκα.

Η καθημερινότητα της οικογένειας δομείται με βάση την πίστη τους στην οικολογική αρμονία- καλλιεργούν μόνοι την τροφή τους και κάνουν μπάνιο μια φορά την εβδομάδα. Για να ζεστάνουν το νερό χρησιμοποιούν πεταμένα ξύλα- αλλά μόνο το χειμώνα.

«Αν αλλάξουν τα πράγματα στο νοικοκυριό και την κοινότητα, τότε θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι αποπάνω. Μπορεί να μην θέλουν όλοι να το δουν έτσι, αλλά θα αναγκαστούν», καταλήγει ο Jones.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.