Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Δωδεκάμηνη διάρκεια ζητά η ΚΕΔΕ για το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι προβλέπει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Την άμεση ένταξη και των νησιωτικών και ορεινών δήμων στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) , με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της που ελήφθη στη σημερινή του συνεδρίαση.

Το πρόγραμμα, με βάση τον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου σε 17 δήμους- θύλακες υψηλής και μακροχρόνιας ανεργίας. Σε δεύτερη φάση θα επεκταθεί σε άλλους 32, με τελικό σκοπό να καλύψει το σύνολο των δήμων της χώρας. Η χρονική διάρκεια υλοποίησης των νέων προγραμμάτων θα είναι οκτάμηνη και θα ισχύσει το κριτήριο της εντοπιότητας. Οι ωφελούμενοι θα απασχοληθούν σε έργα και υπηρεσίες βελτίωσης των δομών του δήμου (ανακαινίσεις κτιρίων, αθλητικών εγκαταστάσεων κ.ά.) και αναβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος (διαμόρφωση/συντήρηση χώρων πρασίνου κ.ά.). Επίσης θα στελεχώσουν hot spots.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ενημερώνοντας το ΔΣ, έκανε λόγο για θετική εξέλιξη. Ζήτησε όμως «να έχει δωδεκάμηνη διάρκεια και να ανοίξει για όλους τους δήμους, πριν την εκπνοή του καλοκαιριού, και μάλιστα με προτεραιότητα στους νησιωτικούς και ορεινούς δήμους της χώρας». Για το λόγο αυτό το ΔΣ της ΚΕΔΕ προτείνει σε πρώτη φάση, στους 17 δήμους να καλυφθούν οι μισές θέσεις και οι υπόλοιπες να κατανεμηθούν κατά προτεραιότητα σε νησιωτικούς και ορεινούς δήμους.

Τα νέα προγράμματα θα περιλαμβάνουν για τους ωφελούμενους, πλην της απασχόλησης, συμβουλευτική, κατάρτιση και πιστοποίηση προσόντων. Η κατάρτιση θα είναι προαιρετική, θα πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα της εβδομάδας και οι ωφελούμενοι θα μπορούν να επιλέξουν είτε κατάρτιση στη Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας είτε στην Επιχειρηματικότητα και Κοινωνική Οικονομία. Αντίθετα θα είναι υποχρεωτική η κατάρτισή τους στις θεματικές ενότητες «Υγιεινή και ασφάλεια στο χώρο εργασίας» και «Τεχνικές ανεύρεσης εργασίας».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.