Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Κατασχέθηκαν 320 κιλά οστρακοειδών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αιφνιδιαστικός έλεγχος στην ιχθυόσκαλα του Πειραιά.

Στην κατάσχεση οστρακοειδών συνολικού βάρους 320 κιλών, ακατάλληλων για κατανάλωση, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν το βράδυ στην ιχθυόσκαλα του Πειραιά.

Πρόκειται για 300 κιλά μύδια, 10 κιλά γυαλιστερές και 10 κιλά κυδώνια που διακινήθηκαν απευθείας στην αγορά, χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα και την προβλεπόμενη διαδικασία διακίνησης από κέντρο αποστολής ή καθαρισμού σε συνδυασμό με την απουσία επισήμανσης στα μέσα συσκευασίας.

Οι ελεγκτές προχώρησαν επίσης στη δέσμευση κηπευτικών συνολικού βάρους 1 τόνου και 292 κιλών, μετά από έλεγχο σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου οπωροκηπευτικών στην περιοχή του Ρέντη.

Πρόκειται για 58 πλαστικά κιβώτια με ντομάτες βάρους 910 κιλών και 42 πλαστικά κιβώτια με μελιτζάνες βάρους 382 κιλών. Στα συγκεκριμένα προϊόντα απουσίαζε η προβλεπόμενη από την ισχύουσα νομοθεσία σήμανσης στα μέσα συσκευασίας. Στα συγκεκριμένα προϊόντα, απαγορεύτηκε η διακίνηση και η εμπορία τους και θα ακολουθήσει επανέλεγχος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.