Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Φιλική Δήλωση Τροχαίου Ατυχήματος μέσω smartphone

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής που θα επιτρέπει την υποβολή της Φιλικής Δήλωσης Τροχαίου Ατυχήματος μέσω smartphone, επεξεργάζεται αυτό το διάστημα η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Όπως σχολίασαν στελέχη της ένωσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «δημιουργείται εφαρμογή ηλεκτρονικής δήλωσης μέσω smartphone. Σε αυτή τη φάση ακόμη βρισκόμαστε στην ανάπτυξή της και για να χρησιμοποιηθεί από τους καταναλωτές πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν και τα δοκιμαστικά τεστ. Στόχος πάντως είναι μέσω των smartphones να διευκολυνθεί και να συντομεύσει η διαδικασία της φιλικής δήλωσης».

Υπενθυμίζεται ότι το έντυπο της Φιλικής Δήλωσης Τροχαίου Ατυχήματος που χρησιμοποιείται σήμερα από τους καταναλωτές σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, είναι ευρωπαϊκό έντυπο, με ενιαία μορφή σε όλες τις χώρες της ΕΕ, όπου αυτό χρησιμοποιείται.

Τα πνευματικά δικαιώματα του εντύπου ανήκουν στην Ένωση Ευρωπαίων Ασφαλιστών και Αντασφαλιστών (Insurance Europe), ενώ κάτοχος των δικαιωμάτων στη χώρα μας είναι η ΕΑΕΕ.

Η συμπλήρωση του εντύπου της Φιλικής Δήλωσης Τροχαίου Ατυχήματος από τους οδηγούς που εμπλέκονται σε τροχαίο ατύχημα μπορεί σήμερα να μην είναι απαραίτητη για την ένταξη μίας ζημίας στο Σύστημα Φιλικού Διακανονισμού Ζημιών (ή αλλιώς Σύστημα Άμεσης Πληρωμής), η ύπαρξή του όμως διευκολύνει σημαντικά και επιταχύνει τις διαδικασίες του διακανονισμού της ζημίας και της καταβολής της αποζημίωσης στους δικαιούχους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΑΕΕ, το 2015 στη συμφωνία συμμετείχαν ως μέλη 26 ασφαλιστικές εταιρίες, οι οποίες κατείχαν το 99,95 % του χαρτοφυλακίου των οχημάτων των εταιριών μελών της ΕΑΕΕ ή το 79,08% της αγοράς.

Σήμερα, έπειτα από δεκαπενταετή εφαρμογή και συνεχή διεύρυνση των ορίων του, το σύστημα Φιλικού Διακανονισμού μπορεί να διακανονίζει υλικές ζημίες μέχρι του ποσού των 6.500 ευρώ και σωματικές βλάβες μέχρι του ποσού των 30.000 ευρώ ανά ατύχημα και με ανώτατο όριο τις 12.000 ευρώ ανά ζημιωθέν πρόσωπο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.