Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Μη φιλική πόλη στα ΑμεΑ η πόλη του Βόλου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου οργάνου σε κάθε πόλη με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου πόλεων σε όλη την Ελλάδα που θα σχεδιάζει και θα παρακολουθεί τις δράσεις που αποφασίζονται, στοχεύει ο Εθελοντικός Οργανισμός για το περιβάλλον Ecocity και οι Επιτροπές Οργάνωσης της εκστρατείας Ecomobility. «Δυστυχώς ζούμε σε πόλεις που σκλαβώνουν τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα στην μετακίνηση έχουμε έλλειψη σεβασμού στο τι πρέπει να κάνουμε» τόνισε μεταξύ άλλων ο συντονιστικής της εκστρατείας ecomobility Θάνος Ζαφειρόπουλος, στη σημερινή παρουσίαση του φετινού εκπαιδευτικού προγράμματος στο Δημαρχείο του Βόλου.

Σημαντικό στοιχείο της φετινής δράσης αποτελεί η επέκταση του προγράμματος, με την προσθήκη της Εκστρατείας FREE MOBILITY στην οποία συμμετέχουν Επιστημονικοί και Κοινωνικοί φορείς προκειμένου να εκπονηθεί πρόταση για την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στο Βόλο. Βασική συμμετέχουσα σχολική μονάδα από την πόλη του Βόλου αποτελεί το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βόλου.

Η παρουσίαση της ολοκληρωμένης δουλειάς των μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. θα πραγματοποιηθεί από τους ίδιους τους μαθητές την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2015 σε χώρο και ώρα που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Τα προβλήματα στο Βόλο είναι πολλά και σοβαρά αλλά δεν είναι μόνο του Βόλου αλλά όλης της χώρας, τόνισε ο κ. Ζαφειρόπουλος. «Όποιος όμως κατοικεί σε μια πόλη είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί την ποιότητα και το επίπεδο ζωής που πρέπει να έχει ο συνάνθρωπος και ακόμη περισσότερο ο συνάνθρωπος ο οποίος δεν μπορεί να κυκλοφορήσει άνετα. Είμαστε πόλεις που σκλαβώνουν τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα στην μετακίνηση έχουμε έλλειψης σεβασμού στο τι πρέπει να κάνουμε . Βλέπουμε πολίτες να σταθμεύουν πάνω σε πεζοδρόμια τα οχήματά τους, οι έμποροι να βγάζουν εμπορεύματα στα πεζοδρόμια και πολλά άλλα. Σαφώς υπάρχουν λύσεις σε όλα τα προβλήματα είναι θέμα να μπορέσουμε να συντονιστούμε να συσπειρωθούμε και να προχωρήσουμε. Πιστεύουμε ότι ο πολίτης έχει δύναμη και θα πρέπει να βλέπει όχι το εγώ αλλά το εμείς και να αρχίσουμε να μιλάμε σωστά στους διαχειριστές μας είτε είναι τοπικοί είτε εθνικοί.» Τέλος επισήμανε το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Από την πλευρά της η Φωτεινή Γρηγορίου διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ ανέφερε ότι η ομάδα της συνέχισε την εργασία που είχε ξεκινήσει το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής-που πήρε και πρώτο βραβείο. «Εξετάσαμε κατά πόσο οι δικές τους προτάσεις εφαρμόστηκαν συνεργαζόμενοι με όλους τους φορείς όπως ο Δήμος, οι σύλλογοι τυφλών, κινητικά αναπήρων και άλλων. Είμαστε σε φάση διερεύνησης κι επαφών και με τους φορείς που θα μας δώσουν τα περισσότερα στοιχεία και με τον Δήμο Βόλου. Εμείς έχουμε κάνει μια καταγραφή μέσα στην πόλη».

Επιπλέον η κ. Γρηγορίου επισήμανε ότι στόχος ήταν και τα παιδιά που φοιτούν στο ΕΕΕΕΚ να αντιληφθούν ότι την έννοια της προσβασιμότητας σε κάποιους χώρους αλλά και πόσο σημαντικό είναι αυτό. «Πάνω σε αυτό εργαστήκαμε αρκετά και συνεχίζουμε δυναμικά».


Πηγή: http://www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.