Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Πέθανε ο γλύπτης Γιώργος Λάππας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συλληπητήρια ανακοίνωση από το υπουργείο Πολιτισμού.

Από οξύτατη κρίση χολής απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών ο γλύπτης και διδάσκων στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Γιώργος Λάππας.

Πέθανε ο γλύπτης Γιώργος Λάππας

«Ο Γιώργος Λάππας, κορυφαίος Έλληνας γλύπτης και καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, οραματιστής δημιουργός και με έντονη διάθεση έρευνας και πειραματισμού, συνέβαλε στην ανάπτυξη της σύγχρονης γλυπτικής τέχνης», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, πληροφορούμενος την είδηση του θανάτου του.

Γεννήθηκε στο Κάιρο το 1950, σπούδασε κλινική ψυχολογία και εργάστηκε εθελοντικά σε ψυχιατρεία στο Όρεγκον (1969 - 1973) και την Καλιφόρνια. Με υποτροφία του Ιδρύματος Watson ερεύνησε το 1974 τη γλυπτική των ινδικών ναών. Παρακολούθησε μαθήματα αρχιτεκτονικής στο Λονδίνο και στη συνέχεια μπήκε στην ΑΣΚΤ της Αθήνας όπου σπούδασε γλυπτική με Καθηγητές τον Γ. Παππά και τον Γ. Νικολαΐδη (1966 - 1981) . Μετά τις σπουδές του στην Αθήνα πήγε στην Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού με υποτροφία του Γαλλικού κράτους.

Το 1991 πήρε υποτροφία του Ιδρύματος Cartier στο Παρίσι. Είχε πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

Έργο του Γιώργου Λάππα, τον «Τελάλη», συναντάμε στην είσοδο του κτηρίου του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης - Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.