Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Παραμένει «στην κατάψυξη» η Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κλειστά σχολεία και υπηρεσίες, προβλήματα στις μετακινήσεις - Φωτογραφίες και βίντεο.

Παγετός, δρόμοι καλυμμένοι με χιόνι και πάγο και μπλοκαρισμένες σιδηροδρομικές γραμμές απειλούν τις μετακινήσεις στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, μετά τον σαρωτικό χιονιά που έβαλε μέρος της χώρας στην κατάψυξη αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον είκοσι νεκρούς.

Παρότι η χιονόπτωση έχει σταματήσει, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως οι συνθήκες παγετού θα συνεχιστούν και οι δρόμοι θα παραμείνουν εξαιρετικά επικίνδυνοι.

Σύμφωνα με τη δήμαρχο της Βαλτιμόρης Stephanie Rawlings-Blake, το χτύπημα του χιονιά στην πόλη της ήταν «ιστορικό». «Ζητώ από τους πολίτες να διατηρήσουν την υπομονή τους, πρέπει τώρα οι υπηρεσίες μας να απομακρύνουν ποσότητα- ρεκόρ χιονιού», τόνισε.

Η σιδηροδρομική γραμμή Long Island Rail Road, που υπέστη ζημιά από την κακοκαιρία, αναμένεται να ανοίξει εγκαίρως σήμερα σε 12 τμήματά της. Ακόμα 5%, που εξυπηρετούν το 20% της κίνησης, θα παραμείνουν κλειστά για επισκευές.

Στην Ουάσιγκτον θα εκτελεστεί σήμερα περιορισμένος αριθμός πτήσεων ενώ τα συνεργεία του αεροδρομίου της πόλης εργάζονται πυρετωδώς για να το καθαρίσουν από το χιόνι. Περισσότερες από 8000 πτήσεις ματαιώθηκαν το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το CNN.



Ο χιονιάς που έπληξε τη Ανατολική Ακτή κόστισε τουλάχιστον 20 ζωές, σύμφωνα με το Reuters.

Στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας γίνονται προσπάθειες οι πόλεις που ντύθηκαν στα λευκά να καθαριστούν, ωστόσο σχολεία και κυβερνητικές υπηρεσίες σε πολλές περιοχές δεν θα λειτουργήσουν σήμερα.

Εκτός από τα προβλήματα λόγω του χιονιού, υπήρξαν και περιοχές, όπως το Νιου Τζέρσι, όπου σημειώθηκαν μεγάλες πλημμύρες- κάποιοι λένε χειρότερες κι από εκείνες που προκάλεσε η καταιγίδα Σάντι.



Η κακοκαιρία προκάλεσε και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, με χιλιάδες πολίτες να πλήττονται, κυρίως στη Βόρεια Καρολίνα.

Πάντως η μεγαλύτερη χιονοθύελλα των τελευταίων δεκαετιών στην Ουάσιγκτον δεν πτόησε τους κατοίκους, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση για να παίξουν χιονοπόλεμο και να κάνουν… snowboard στις πλαγιές του Καπιτωλίου.






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.